Obľúbené (0) 0 Obľúbené

Zoznam obľúbených položiek je prázdny!

Preniesť do obchodu

ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© StockFood / Bauer Syndication

Jarný "guláš"

Recepty

Ak by ste si radi dali jedlo, v ktorom vynikne najchutnejšia jarná zelenina, potom nehľadajte ďalej. Ponúkame Vám celkom iný pohľad na tradičný guláš. Tento recept nasýti 4 ľudí a môžete si ho jednoducho upraviť aj na vegánsky spôsob.

Použité iCook výrobky:

  1. Súprava 5 nožov

  2. 2 litrová misa na miešanie

  3. 4 litrový hrniec s pokrievkou

Prísady (porcia pre 4 osoby):

  1. 200 g zelenej špargle

  2. 2 strúčiky cesnaku

  3. 4 jarné cibule

  4. 8 malých artičokov

  5. 400 g hrášku

  6. 400 g fazuliek

  7. 80 g panchetty

  8. 400 ml kuracieho vývaru

  9. 1 hrsť mäty

  10. 1 hrsť petržlenu

  11. 1 pl olivového oleja

  12. Voliteľné: citrónová kôra na servírovanie

Spôsob prípravy:

  1. Špargľu opláchnite a nakrájajte. V prípade potreby ošúpte spodnú tretinu a prekrojte na polovicu. Cesnak ošúpte a nakrájajte na kocky. Jarnú cibuľku umyte, nakrájajte a nasekajte nadrobno.

  2. Odrežte stonku z artičokov. Potom artičoky varte 8-10 minút v osolenej vriacej vode a sceďte. Odstráňte vonkajšie listy, kým nezostanú srdcia. Lyžičkou vydlabte dužinu.

  3. Hrášok a fazuľu blanšírujte v osolenej vriacej vode 3–4 minúty. Potom sceďte a nechajte vychladnúť.

  4. Zohrejte olej na panvici a pancettu opekajte 3-4 minúty. Pridajte špargľu, cesnak a jarnú cibuľku a jemne opečte. Pridajte artičoky, hrášok, fazuľku a vývar. Pridajte 400 ml kuracieho vývaru a dochuťte soľou a korením. Poduste asi 10 minút na miernom ohni. Ak je potrebné, pridajte vodu.

  5. Bylinky umyte, osušte a otrhajte lístky. Nasekajte nahrubo a pridajte do duseného mäsa s citrónovou šťavou.

  6. TIP: pre vegánsku verziu jedla nepridávajte panchettu a kurací vývar nahraďte zeleninovým vývarom.

Súvisiaci obsah

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem