Jarný "guláš"
Recepty
Ak by ste si radi dali jedlo, v ktorom vynikne najchutnejšia jarná zelenina, potom nehľadajte ďalej. Ponúkame Vám celkom iný pohľad na tradičný guláš. Tento recept nasýti 4 ľudí a môžete si ho jednoducho upraviť aj na vegánsky spôsob.
Použité iCook výrobky:
Súprava 5 nožov
2 litrová misa na miešanie
4 litrový hrniec s pokrievkou
Prísady (porcia pre 4 osoby):
200 g zelenej špargle
2 strúčiky cesnaku
4 jarné cibule
8 malých artičokov
400 g hrášku
400 g fazuliek
80 g panchetty
400 ml kuracieho vývaru
1 hrsť mäty
1 hrsť petržlenu
1 pl olivového oleja
Voliteľné: citrónová kôra na servírovanie
Spôsob prípravy:
Špargľu opláchnite a nakrájajte. V prípade potreby ošúpte spodnú tretinu a prekrojte na polovicu. Cesnak ošúpte a nakrájajte na kocky. Jarnú cibuľku umyte, nakrájajte a nasekajte nadrobno.
Odrežte stonku z artičokov. Potom artičoky varte 8-10 minút v osolenej vriacej vode a sceďte. Odstráňte vonkajšie listy, kým nezostanú srdcia. Lyžičkou vydlabte dužinu.
Hrášok a fazuľu blanšírujte v osolenej vriacej vode 3–4 minúty. Potom sceďte a nechajte vychladnúť.
Zohrejte olej na panvici a pancettu opekajte 3-4 minúty. Pridajte špargľu, cesnak a jarnú cibuľku a jemne opečte. Pridajte artičoky, hrášok, fazuľku a vývar. Pridajte 400 ml kuracieho vývaru a dochuťte soľou a korením. Poduste asi 10 minút na miernom ohni. Ak je potrebné, pridajte vodu.
Bylinky umyte, osušte a otrhajte lístky. Nasekajte nahrubo a pridajte do duseného mäsa s citrónovou šťavou.
TIP: pre vegánsku verziu jedla nepridávajte panchettu a kurací vývar nahraďte zeleninovým vývarom.