Power miska
Recepty
Nie ste si istí, ako začať vašu cestu za zdravou stravou? S tekvicou pečenou do mäkka, pikantnou červenou kapustou a humusovým dresingom je táto miska bohatá na výživné strukoviny, obilniny a zeleninu, rovnako ako aj na pestrosť farieb, textúru a chuť.
Použité iCook výrobky:
Veľká misa na miešanie
iCook Panvica s nelepivým povrchom, 24 cm
iCook Panvica a pokrievka, 3 litre
Nôž Santoku z iCook Sady nožov
Prísady (porcia pre 2 osoby):
250 g hnedá šošovica
125 g varená quinoa
500 g plátkov hokaido
250 g čučoriedok
250 g červená kapusta
250 g špenátu
125 ml jablčného octu
4 polievkové lyžice humusu
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
2 polievkové lyžice (alebo dostatočné množstvo na zriedenie dresingu)
100 ml olivového oleja
4 polievkové lyžice sójovej omáčky
čierne korenie na ochutenie
Voliteľná obloha: nakrájaná reďkovka a klíčky
Spôsob prípravy:
Šošovicu opláchnite a vložte do panvice. Zalejte studenou vodou. Priveďte do varu a pomiešajte na 10-15 minút (alebo kým nezmäkne). Tip: Nepridávajte soľ do vody, pretože šupka šošovice potom stvrdne a tá už nebude mäkká.
1/2 šálky quinoa nasypte do hrnca a pridajte 1 hrnček vody. Uveďte do varu a potom zložte z ohňa a prikryte priliehavou pokrievkou, až kým sa nevstrebe všetka voda.
Tekvicu hokaido umyte, prekrojte na polovicu a vyberte semiačka. Pokrájajte na 3 cm kocky. Položte na papier na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a čiernym korením.
Tofu syr nakrájajte na 3 cm kocky. Pridajte kvapku oleja do panvice a tofu syr vysmážajte na strednom plameni. Pridajte lyžicu sójovej omáčky a dochuťte korením.
Vyberte tofu a do tej istej panvice pridajte kvapku oleja a opečte špenát. Dochuťte lyžicou sójovej omáčky a korením.
Červenú kapustu nakrájajte natenko. Vložte do misky a pokvapkajte jablkovým octom.
Dresing pripravte vymiešaním humusu, citrónovej šťavy a vody.
Šošovicu, quinou, tofu a zeleninu zmiešajte v miske a pridajte dostatok dresingu. Voliteľné: ozdobte pokrájanými reďkovkami a klíčkami
Stiahnite si tento recept vo formáte
pdf
/ ako
ePub