Obľúbené (0) 0 Obľúbené

Zoznam obľúbených položiek je prázdny!

Preniesť do obchodu

ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Stocksy

Power miska

Recepty

Nie ste si istí, ako začať vašu cestu za zdravou stravou? S tekvicou pečenou do mäkka, pikantnou červenou kapustou a humusovým dresingom je táto miska bohatá na výživné strukoviny, obilniny a zeleninu, rovnako ako aj na pestrosť farieb, textúru a chuť.

Použité iCook výrobky:

  1. Veľká misa na miešanie

  2. iCook Panvica s nelepivým povrchom, 24 cm

  3. iCook Panvica a pokrievka, 3 litre

  4. Nôž Santoku z iCook Sady nožov

Prísady (porcia pre 2 osoby):

  1. 250 g hnedá šošovica

  2. 125 g varená quinoa

  3. 500 g plátkov hokaido

  4. 250 g čučoriedok

  5. 250 g červená kapusta

  6. 250 g špenátu

  7. 125 ml jablčného octu

  8. 4 polievkové lyžice humusu

  9. 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

  10. 2 polievkové lyžice (alebo dostatočné množstvo na zriedenie dresingu)

  11. 100 ml olivového oleja

  12. 4 polievkové lyžice sójovej omáčky

  13. čierne korenie na ochutenie

  14. Voliteľná obloha: nakrájaná reďkovka a klíčky

Spôsob prípravy:

  1. Šošovicu opláchnite a vložte do panvice. Zalejte studenou vodou. Priveďte do varu a pomiešajte na 10-15 minút (alebo kým nezmäkne). Tip: Nepridávajte soľ do vody, pretože šupka šošovice potom stvrdne a tá už nebude mäkká.

  2. 1/2 šálky quinoa nasypte do hrnca a pridajte 1 hrnček vody. Uveďte do varu a potom zložte z ohňa a prikryte priliehavou pokrievkou, až kým sa nevstrebe všetka voda.

  3. Tekvicu hokaido umyte, prekrojte na polovicu a vyberte semiačka. Pokrájajte na 3 cm kocky. Položte na papier na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a čiernym korením.

  4. Tofu syr nakrájajte na 3 cm kocky. Pridajte kvapku oleja do panvice a tofu syr vysmážajte na strednom plameni. Pridajte lyžicu sójovej omáčky a dochuťte korením.

  5. Vyberte tofu a do tej istej panvice pridajte kvapku oleja a opečte špenát. Dochuťte lyžicou sójovej omáčky a korením.

  6. Červenú kapustu nakrájajte natenko. Vložte do misky a pokvapkajte jablkovým octom.

  7. Dresing pripravte vymiešaním humusu, citrónovej šťavy a vody.

  8. Šošovicu, quinou, tofu a zeleninu zmiešajte v miske a pridajte dostatok dresingu. Voliteľné: ozdobte pokrájanými reďkovkami a klíčkami

Stiahnite si tento recept vo formáte pdf / ako ePub

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem