Šakšuka
Recepty
Šakšuka (alebo shakshuka), ľahká, ale uspokojivá možnosť raňajok, znamená v arabčine „zmes“ a v stredomorských kultúrach existuje už celé storočia. Doprajte si toto chutné jedlo na raňajky alebo kedykoľvek počas dňa!
Šakšuka (alebo shakshuka), ľahká, ale uspokojivá možnosť raňajok, znamená v arabčine „zmes“ a v stredomorských kultúrach existuje už celé storočia. Doprajte si toto chutné jedlo na raňajky alebo kedykoľvek počas dňa!
Použité iCook výrobky:
Drevená doska na krájanie
Sada 5 nožov
Panvica s nelepivým povrchom a pokrievkou, 24 cm
Prísady:
3 g harissy
3 g mletej rasce
3 g údenej papriky
5 ml rajčinového pretlaku
3 strúčiky cesnaku, na jemno nasekané
1 lyžica olivového oleja
2 papriky (1 červená a 1 žltá), semiačka odstránené a nahrubo nasekané
400 g slivkových paradajok, nakrájané na kocky
3 veľké organické vajíčka
½ avokáda, nakrájané na plátky a posypané citrónovou šťavou
15 g čerstvej listovej petržlenovej vňate, nasekaná
Morská soľ na dochutenie
Opekaný kváskový chlieb
Spôsob prípravy:
Na panvici na strednom ohni ohrejte olivový olej, potom pridajte harissu, rascu, údenú papriku, rajčinový pretlak, cesnak, papriku a soľ. Restujte asi 2–3 minúty.
Pridajte rajčiny, nechajte mierne podusiť a za občasného miešania povarte asi 10 minút, kým omáčka neklesne a nezhustne.
Zadnou stranou drevenej alebo silikónovej lyžice urobte do omáčky tri jamky a prasknite do nich vajíčka. Zakryte panvicu pokrievkou a varte 2–3 minúty, kým nie sú bielky tuhé ale žĺtky stále tečú.
Po príprave, odnímte pokrievku, pridajte plátky avokáda a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte s opekaným kváskovým chlebom
Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.
Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.