Obľúbené (0) 0 Obľúbené

Zoznam obľúbených položiek je prázdny!

Preniesť do obchodu

ZAMERANÉ NA ÚSPECHY

Šakšuka

Recepty

Šakšuka (alebo shakshuka), ľahká, ale uspokojivá možnosť raňajok, znamená v arabčine „zmes“ a v stredomorských kultúrach existuje už celé storočia. Doprajte si toto chutné jedlo na raňajky alebo kedykoľvek počas dňa!

Použité iCook výrobky:

  1. Drevená doska na krájanie

  2. Sada 5 nožov

  3. Panvica s nelepivým povrchom a pokrievkou, 24 cm

Prísady:

  1. 3 g harissy

  2. 3 g mletej rasce

  3. 3 g údenej papriky

  4. 5 ml rajčinového pretlaku

  5. 3 strúčiky cesnaku, na jemno nasekané

  6. 1 lyžica olivového oleja

  7. 2 papriky (1 červená a 1 žltá), semiačka odstránené a nahrubo nasekané

  8. 400 g slivkových paradajok, nakrájané na kocky

  9. 3 veľké organické vajíčka

  10. ½ avokáda, nakrájané na plátky a posypané citrónovou šťavou

  11. 15 g čerstvej listovej petržlenovej vňate, nasekaná

  12. Morská soľ na dochutenie

  13. Opekaný kváskový chlieb

Spôsob prípravy:

  1. Na panvici na strednom ohni ohrejte olivový olej, potom pridajte harissu, rascu, údenú papriku, rajčinový pretlak, cesnak, papriku a soľ. Restujte asi 2–3 minúty.

  2. Pridajte rajčiny, nechajte mierne podusiť a za občasného miešania povarte asi 10 minút, kým omáčka neklesne a nezhustne.

  3. Zadnou stranou drevenej alebo silikónovej lyžice urobte do omáčky tri jamky a prasknite do nich vajíčka. Zakryte panvicu pokrievkou a varte 2–3 minúty, kým nie sú bielky tuhé ale žĺtky stále tečú.

  4. Po príprave, odnímte pokrievku, pridajte plátky avokáda a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte s opekaným kváskovým chlebom

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem