Obľúbené (0) 0 Obľúbené

Zoznam obľúbených položiek je prázdny!

Preniesť do obchodu

ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Shutterstock

Kura na karí

Recepty

Toto karí má dokonalú kombinovanú príchuť korenia, citrusovej kvality a pikantného zázvoru. Pripravíte ho ako jedlo na večeru počas pracovného týždňa a je to aj jedlo, ktoré určite zapôsobí na hostí! Jednoducho nasýti 4 osoby.

Použité výrobky iCook:

  1. Drevená doska na krájanie

  2. Sada 5 nožov

  3. 2 litrová misa na miešanie

  4. Panvica s nelepivým povrchom a pokrievkou, 28 cm

  5. Panvica, menšia

Prísady:

  1. 800 g kuracích pŕs, nahrubo nakrájané na servírovacie kúsky

  2. 150 g masamanského pretlaku karí zakúpeného v obchode

  3. 2 strúčiky cesnaku, drvené

  4. 1 kúsok čerstvého zázvoru, olúpaný a nadrobno nakrájaný

  5. 1 polievková lyžica koriandrových semiačok, rozdrvené v mažiariku

  6. 2 mrkvy, očistené a pokrájané

  7. 1 lyžička kokosového cukru

  8. Alternatíva: 3 čerstvé zelené chilli papričky, semiačka odstránené a nahrubo nasekané

  9. 400 ml kokosového mlieka

  10. 1 lyžička rybej omáčky

  11. 1 lyžička čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy

  12. Soľ a korenie podľa chuti

  13. 1 šálka bielej ryže, opláchnutá

  14. 2 šálky vody

  15. 3 lyžičky čerstvej petržlenovej vňate na servírovanie

Spôsob prípravy:

  1. Kuracie mäso opláchnite, jemne osušte a v nádobe na miešanie dochuťte soľou a korením.

  2. Zohrejte panvicu na strednom stupni. Pridajte kura a vysmážajte 5 minút alebo kým sa cukor úplne nerozpustí.

  3. Potom za stáleho miešania pridajte karí pastu, cesnak, zázvor, semiačka koriandra, mrkvu, kokosový cukor a prípadne chilli. Nalejte kokosové mliekom a potom zakryte na 5 minút.

  4. Odstráňte pokrievku a nechajte karí dusiť, kým sa omáčka mierne nezriedi.

  5. Zatiaľ na panvicu Junior Sauté pridajte ryžu a vodu a priveďte do varu. Znížte teplotu a povarte na miernom plameni 2–3 minúty alebo kým sa cukor úplne nerozpustí.

  6. Odstavte karí a vmiešajte rybiu omáčku a limetkovú šťavu.

  7. Podávajte s ryžou v miskách, prípadne posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tip:

na ďalšie ochutenie prípadne pridajte semiačka zo zelených chilli papričiek

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem