Hubová pizza margherita
Recepty
Aj keď je tento recept na hubovú pizzu jedným z našich obľúbených, môžete si ľahko vymeniť ktorúkoľvek z prísad za najobľúbenejšie polevy na pizzu. Najlepšie na tom všetkom, čo potrebujete na prípravu tejto pizze, je iCook Panvica s nelepivým povrchom!
Použité výrobky iCook:
1 litrová misa na miešanie
3 litrová misa na miešanie
Drevená doska na krájanie
Sada 5 nožov
Panvica s nelepivým povrchom a pokrievkou, 28 cm
Prísady
1 lyžička sušeného droždia
250 g viacúčelovej hladkej múky
½ lyžičky práškového cukru
½ lyžičky jemnej morskej soli
1 lyžička olivového oleja
180 ml vlažnej vody
150 g strúhaného syra
150 g čerstvého syra mozzarella, nahrubo natrhaný
150 g paradajkového pretlaku
150 g húb, nakrájané
250 g cherry paradajok, rozštvrtené
2 vetvičky čerstvej bazalky, nahrubo natrhané
5–10 ml olivového oleja
Soľ a paprika, podľa chuti
Hustý balzamový ocot, podľa chuti
Spôsob prípravy:
V malej miske zmiešajte droždie, cukor, olej a vodu. Odložte na teplé miesto približne na dve minúty.
Prepasírujte múku a soľ do veľkej zmiešavacej misy a v strede urobte jamku. Pridajte zmes droždia a miešajte, kým sa všetky zložky spoja. Prikryte vhodným vekom a nechajte 30-45 minút odpočívať na teplom mieste alebo dovtedy, kým sa nezdvojnásobí objem cesta.
Teraz položte cesto na plochu posypanú múkou. Hnietením vytlačte vzduch a potom vyvaľkajte.
Panvicu s nelepivým povrchom potrite olivovým olejom. Pri použití iCook Panvice s nelepivým povrchom nie je potrebný olej. Vyvaľkané cesto vložte na panvicu a zvyšné cesto odrežte silikónovou škrabkou.
Cesto tepelne upravujte na strednom plameni päť minút, kým spodná strana nezačne zlatnúť. Potom ho otočte a upravujte ho ďalších päť minút, kým nebude dôkladne upravené.
Pretlak rozotrite po pizzi, potom pridajte nastrúhaný syr a šampiňóny. Posoľte a okoreňte, zakryte panvicu pokrievkou a upravujte ďalšie 3–4 minúty, kým sa syr nerozpustí.
Silikónovou alebo drevenou špachtľou uvoľnite pizzu a položte ju na krájaciu dosku. Navrch natrhajte kúsky mozzarelly, paradajky a listy bazalky. Pokvapkajte balzamovým octom.
Tipy:
Cesto na pizzu pripravte z dvojitej dávky v recepte, aby ste si mohli nechať polovicu hotového cesta na inokedy. Zabaľte ho do plastickej fólie a odložte do mrazničky, môžete ho použiť neskôr. Ak máte málo času, môžete čerstvé cesto nahradiť cestom na pizzu zakúpeným v obchode. Ak vám zostala nejaká pizza, môžete ju ľahko znovu zohriať na panvici, na miernom ohni. Ak máte radšej chrumkavé cesto na pizzu, môžete ho upiecť v rúre na teplote 200 °C. Ak používate iCook Panvicu s nelepivým povrchom, nemusíte ju prenášať do samostatného pekáča!