Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Shutterstock

Hubová pizza margherita

Recepty

Aj keď je tento recept na hubovú pizzu jedným z našich obľúbených, môžete si ľahko vymeniť ktorúkoľvek z prísad za najobľúbenejšie polevy na pizzu. Najlepšie na tom všetkom, čo potrebujete na prípravu tejto pizze, je iCook Panvica s nelepivým povrchom!

Použité výrobky iCook:

  1. 1 litrová misa na miešanie

  2. 3 litrová misa na miešanie

  3. Drevená doska na krájanie

  4. Sada 5 nožov

  5. Panvica s nelepivým povrchom a pokrievkou, 28 cm

Prísady

  1. 1 lyžička sušeného droždia

  2. 250 g viacúčelovej hladkej múky

  3. ½ lyžičky práškového cukru

  4. ½ lyžičky jemnej morskej soli

  5. 1 lyžička olivového oleja

  6. 180 ml vlažnej vody

  7. 150 g strúhaného syra

  8. 150 g čerstvého syra mozzarella, nahrubo natrhaný

  9. 150 g paradajkového pretlaku

  10. 150 g húb, nakrájané

  11. 250 g cherry paradajok, rozštvrtené

  12. 2 vetvičky čerstvej bazalky, nahrubo natrhané

  13. 5–10 ml olivového oleja

  14. Soľ a paprika, podľa chuti

  15. Hustý balzamový ocot, podľa chuti

Spôsob prípravy:

  1. V malej miske zmiešajte droždie, cukor, olej a vodu. Odložte na teplé miesto približne na dve minúty.

  2. Prepasírujte múku a soľ do veľkej zmiešavacej misy a v strede urobte jamku. Pridajte zmes droždia a miešajte, kým sa všetky zložky spoja. Prikryte vhodným vekom a nechajte 30-45 minút odpočívať na teplom mieste alebo dovtedy, kým sa nezdvojnásobí objem cesta.

  3. Teraz položte cesto na plochu posypanú múkou. Hnietením vytlačte vzduch a potom vyvaľkajte.

  4. Panvicu s nelepivým povrchom potrite olivovým olejom. Pri použití iCook Panvice s nelepivým povrchom nie je potrebný olej. Vyvaľkané cesto vložte na panvicu a zvyšné cesto odrežte silikónovou škrabkou.

  5. Cesto tepelne upravujte na strednom plameni päť minút, kým spodná strana nezačne zlatnúť. Potom ho otočte a upravujte ho ďalších päť minút, kým nebude dôkladne upravené.

  6. Pretlak rozotrite po pizzi, potom pridajte nastrúhaný syr a šampiňóny. Posoľte a okoreňte, zakryte panvicu pokrievkou a upravujte ďalšie 3–4 minúty, kým sa syr nerozpustí.

  7. Silikónovou alebo drevenou špachtľou uvoľnite pizzu a položte ju na krájaciu dosku. Navrch natrhajte kúsky mozzarelly, paradajky a listy bazalky. Pokvapkajte balzamovým octom.

Tipy:

Cesto na pizzu pripravte z dvojitej dávky v recepte, aby ste si mohli nechať polovicu hotového cesta na inokedy. Zabaľte ho do plastickej fólie a odložte do mrazničky, môžete ho použiť neskôr. Ak máte málo času, môžete čerstvé cesto nahradiť cestom na pizzu zakúpeným v obchode. Ak vám zostala nejaká pizza, môžete ju ľahko znovu zohriať na panvici, na miernom ohni. Ak máte radšej chrumkavé cesto na pizzu, môžete ho upiecť v rúre na teplote 200 °C. Ak používate iCook Panvicu s nelepivým povrchom, nemusíte ju prenášať do samostatného pekáča!

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem