Maslové krevety na rímskom pomarančovom šaláte
Recepty
Ľahký zelený šalát s chutnými maslovými krevetami a citrusovo-pomarančovým prekvapením. Ideálny počas horúcich letných dní.
Ľahký zelený šalát s chutnými maslovými krevetami a citrusovo-pomarančovým prekvapením. Ideálny počas horúcich letných dní.
Použitý riad iCook:
Sada 5 nožov
1 litrová panvica
4 litrový parák
30 cm panvica s nelepivým povrchom
1 litrová misa na miešanie z nerezovej ocele s pokrievkou
Prísady:
150 g zelených fazuliek
Soľ
12 čerstvých kráľovských kreviet, očistených a ošúpaných
55 g masla
2 strúčiky cesnaku, drvené
1 vetvička tymiánu
50 g olivového oleja
35 g pomarančovej šťavy
8 g horčice Dijon
Štipka nasekaného estragónu
10 g octu z červeného vína
Soľ a korenie
2 srdcia rímskeho šalátu, natrhané na listy
2 pomaranče, ošúpané a rozdelené na mesiačiky
Postup:
Vo vriacej slanej vode varte fazuľky po dobu asi 5 minút alebo kým nezmäknú. Opláchnite fazuľky studenou vodou a sceďte ich pomocou paráka ako cedníka.
Opláchnite krevety studenou vodou a poutierajte ich kuchynským papierom.
Na panvici rozpustite maslo, pridajte cesnak a tymián a krevety orestujte asi 4 minúty. Odložte ich bokom.
Dôkladne spolu rozmiešajte olivový olej, pomarančový džús, horčicu Dijon, estragón, ocot z červeného vína, soľ a korenie, kým vám zo zmesi nevznikne konzistentný dresing.
Na tanier poukladajte listy šalátu, fazuľky, pomaranče a krevety. Nakoniec na šalát nalejte pripravený dresing a podávajte.
Tip:
Zvyšok šalátu skladujte v mise na miešanie z nerezovej ocele s pokrievkou.
Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.
Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.