Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Stockfood

Maslové krevety na rímskom pomarančovom šaláte

Recepty

Ľahký zelený šalát s chutnými maslovými krevetami a citrusovo-pomarančovým prekvapením. Ideálny počas horúcich letných dní.

Použitý riad iCook:

  1. Sada 5 nožov

  2. 1 litrová panvica

  3. 4 litrový parák

  4. 30 cm panvica s nelepivým povrchom

  5. 1 litrová misa na miešanie z nerezovej ocele s pokrievkou


Prísady:

  1. 150 g zelených fazuliek

  2. Soľ

  3. 12 čerstvých kráľovských kreviet, očistených a ošúpaných

  4. 55 g masla

  5. 2 strúčiky cesnaku, drvené

  6. 1 vetvička tymiánu

  7. 50 g olivového oleja

  8. 35 g pomarančovej šťavy

  9. 8 g horčice Dijon

  10. Štipka nasekaného estragónu

  11. 10 g octu z červeného vína

  12. Soľ a korenie

  13. 2 srdcia rímskeho šalátu, natrhané na listy

  14. 2 pomaranče, ošúpané a rozdelené na mesiačiky


Postup:

  1. Vo vriacej slanej vode varte fazuľky po dobu asi 5 minút alebo kým nezmäknú. Opláchnite fazuľky studenou vodou a sceďte ich pomocou paráka ako cedníka.

  2. Opláchnite krevety studenou vodou a poutierajte ich kuchynským papierom.

  3. Na panvici rozpustite maslo, pridajte cesnak a tymián a krevety orestujte asi 4 minúty. Odložte ich bokom.

  4. Dôkladne spolu rozmiešajte olivový olej, pomarančový džús, horčicu Dijon, estragón, ocot z červeného vína, soľ a korenie, kým vám zo zmesi nevznikne konzistentný dresing.

  5. Na tanier poukladajte listy šalátu, fazuľky, pomaranče a krevety. Nakoniec na šalát nalejte pripravený dresing a podávajte.


Tip:

Zvyšok šalátu skladujte v mise na miešanie z nerezovej ocele s pokrievkou.

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem