Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© StockFood

Parmigiana (Zapekaný baklažán s parmezánom)

Recepty

Parmigiana je taliansky pokrm, ktorý pochádza z južných regiónov Campania a Sicília. Niekedy sa uvádza pod názvom „parmigiana di melanzane“ alebo „melanzane alla parmigiana“ a zvyčajne sa pečie s vrstvami vyprážaného baklažánu, syrom a paradajkovou omáčkou.

Použité produkty iCook:

  1. Drevená doska na krájanie

  2. Sada 5 nožov

  3. Panvica na vyprážanie s nepriľnavým povrchom s priemerom 25 cm

  4. 4 litrový parný hrniec s pokrievkou

  5. 1 litrová panvica s pokrievkou

Prísady:

  1. 700 g baklažánu

  2. 20 g hladkej múky

  3. 1 strúčik cesnaku, olúpaný a nakrájaný na plátky

  4. 250 g paradajkového pretlaku

  5. 10 lístkov bazalky

  6. 250 g mozzarelly, nakrájanej

  7. 80 g parmezánu, jemne nastrúhaného

  8. Rastlinný olej na vyprážanie baklažánov

  9. 2 PL extra panenského olivového oleja

  10. Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.

  2. Baklažány nakrájajte pozdĺžne, osoľte ich a nechajte odstáť asi 30 minút. Prebytočnú tekutinu utrite papierovou utierkou. Zaprášte ich múkou z oboch strán a vypražte v rastlinnom oleji na panvici na vyprážanie s nepriľnavým povrchom iCook, kým nezískajú zlatý nádych. Vložte baklažány do 4 litrového parného hrnca iCook, aby sa odstránil prebytočný olej.

  3. Medzitým si pripravte paradajkovú omáčku. Zohrejte olivový olej s cesnakom v 1 litrovej panvici iCook 1 minútu na miernu teplotu. Potom pridajte paradajkový pretlak a listy z bazalky, panvicu prikryte a varte 10-15 minút pri nízkej teplote. Odstavte z ohňa a odložte bokom.

  4. Vlejte dve lyžice pripravenej paradajkovej omáčky na dno hrnca a prekryte vrstvou vyprážaných baklažánov, potom hrsťou parmezánu, soľou a mozzarellou. Pokračujte v ukladaní vrstiev, kým sa neminú všetky baklažány. Vrchnú vrstvu ukončite paradajkovou omáčkou, soľou, korením a nastrúhaným parmezánom. Vložte do rúry na 40 minút a po dopečení pridajte čerstvý parmezán. Môžete servírovať. Dobrú chuť!

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem