Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Stockfood

Spaghetti alla puttanesca

Recepty

Spaghetti alla puttanesca je taliansky pokrm pôvodom z Neapolu. Medzi jeho prísady zvyčajne patrí paradajkový pretlak, olivy, ančovičky - a samozrejme špagety.

Použité produkty iCook:

  1. Drevená doska na krájanie

  2. Sada 5 nožov

  3. 4 litrový hrniec s pokrievkou

  4. 1 litrová panvica s pokrievkou

  5. 3 litrová panvica s pokrievkou

  6. 4 litrový parný hrniec s pokrievkou

  7. 3 litrová misa na miešanie

Prísady:

  1. 0,5 l bujónu

  2. Olivový olej

  3. 2 strúčiky cesnaku, ošúpané a najemno nakrájané

  4. 4 ančovičky, posekané

  5. 8 cherry paradajok, nakrájaných na polovice

  6. 10 vykôstkovaných čiernych olív

  7. 20 g odkvapkaných kapár

  8. 600 g paradajkového pretlaku

  9. 180 g špagiet

  10. Soľ podľa chuti

  11. Malý zväzok čerstvej talianskej petržlenovej vňati, nadrobno posekanej

  12. 100 g parmezánu, čerstvo nastrúhaného (voliteľné)

Postup:

  1. V 4 litrovom hrnci s pokrievkou priveďte do varu mierne osolenú vodu. Potom v 1 litrovej panvici pripravte instantný bujón podľa pokynov na balení.

  2. Medzitým zohrejte v 3 litrovej panvici olivový olej na miernu teplotu. Keď je olej zohriaty, pridajte cesnak a miešajte asi 10-20 sekúnd, kým nebude voňavý. Pridajte ančovičky a paradajky, miešajte 1 minútu, potom pridajte olivy a kapary a miešajte 20–30 sekúnd. Pridajte paradajkový pretlak a nechajte ho variť na miernom ohni asi 5 minút. Zatiaľ čo varíte omáčku, postupne pridávajte bujón. Tento posledný krok by mal trvať približne 20 minút.

  3. Keď osolená voda zovrie, uvarte v nej špagety al dente, potom ich sceďte do 4 litrového parného hrnca s pokrievkou - funguje skvele ako cedník - a polovicu vody, v ktorej ste varili cestoviny, nechajte v 3 litrovej mise na miešanie.

  4. Do omáčky pridajte uvarené špagety a v prípade potreby ich oddeľte časťou vody, v ktorej sa varili cestoviny. Podávajte s malým množstvom omáčky na vrchu a ozdobte petržlenom.

Tip na servírovanie: posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom.

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem