Celkový čas prípravy: 15-20 min / porcií: 4 / Energetická hodnota: 506 kcal každá porcia
kuchynské pomôcky:
30 cm panvica s nelepivým povrchom s pokrievkou
1 alebo 2 litrová panvica s pokrievkou
misky na miešanie
prísady:
4 kusy hovädzieho rebra, každá po 230 g
3 papriky (zelená, žltá a červená)
4 stredne veľké paradajky
4 vetvičky koriandra
1 lyžica extra panenského olivového oleja
1 lyžica octu červeného vína
½ hlavy šalátu Iceberg
soľ a korenie
Nutričné informácie na 1 porciu:
proteín – 41.8 g
tuk– 32.3 g
sacharidy – 12.1 g
Energetická hodnota – 506.4 kcal
cholesterol – 238 mg
Glykemický index – 25 (nízky)
Spôsob prípravy:
Kúsky hovädzieho mäsa naolejujte, osoľte a okoreňte a nechajte marinovať 10 minút.
Papriky nahrubo nakrájajte na plátky a uvarte ich v panvici po dobu 5 - 7 minút, až kým sa nedajú ľahko olúpať. Potom ich ochlaďte pod studenou vodou, ošúpajte, osušte papierovou utierkou a jemne nasekajte nožom.
Ľahko prepichnite každú paradajku nožom, ponorte ich do vriacej vody po dobu 5-10 sekúnd, potom ich olúpajte a jemne nakrájajte na kocky. Nakrájané paradajky skombinujte s nakrájanou paprikou, pridajte vínny ocot, zvyšný olivový olej, soľ, korenie a nechajte zmes odpočinúť.
Predhrejte panvicu. Hovädzie mäso utrite papierovou utierkou, aby ste odstránili prebytočný olej a opečte ho na oboch stranách na zlatohnedú. Potom prikryte a varte ďalších 5 minút.
Ak je steak dobre pripravený, preneste ho na servírovací tanier a podávajte s rastlinnou salsou a šalátovými listami na boku.