Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY

Hovädzí steak so zeleninovou salsou

Recepty

Celkový čas prípravy: 15-20 min / porcií: 4 / Energetická hodnota: 506 kcal každá porcia

kuchynské pomôcky:

  1. 30 cm panvica s nelepivým povrchom s pokrievkou

  2. 1 alebo 2 litrová panvica s pokrievkou

  3. misky na miešanie

prísady:

  1. 4 kusy hovädzieho rebra, každá po 230 g

  2. 3 papriky (zelená, žltá a červená)

  3. 4 stredne veľké paradajky

  4. 4 vetvičky koriandra

  5. 1 lyžica extra panenského olivového oleja

  6. 1 lyžica octu červeného vína

  7. ½ hlavy šalátu Iceberg

  8. soľ a korenie

Nutričné ​​informácie na 1 porciu:

  1. proteín – 41.8 g

  2. tuk– 32.3 g

  3. sacharidy – 12.1 g

  4. Energetická hodnota – 506.4 kcal

  5. cholesterol – 238 mg

  6. Glykemický index – 25 (nízky)

Spôsob prípravy:

  1. Kúsky hovädzieho mäsa naolejujte, osoľte a okoreňte a nechajte marinovať 10 minút.

  2. Papriky nahrubo nakrájajte na plátky a uvarte ich v panvici po dobu 5 - 7 minút, až kým sa nedajú ľahko olúpať. Potom ich ochlaďte pod studenou vodou, ošúpajte, osušte papierovou utierkou a jemne nasekajte nožom.

  3. Ľahko prepichnite každú paradajku nožom, ponorte ich do vriacej vody po dobu 5-10 sekúnd, potom ich olúpajte a jemne nakrájajte na kocky. Nakrájané paradajky skombinujte s nakrájanou paprikou, pridajte vínny ocot, zvyšný olivový olej, soľ, korenie a nechajte zmes odpočinúť.

  4. Predhrejte panvicu. Hovädzie mäso utrite papierovou utierkou, aby ste odstránili prebytočný olej a opečte ho na oboch stranách na zlatohnedú. Potom prikryte a varte ďalších 5 minút.

  5. Ak je steak dobre pripravený, preneste ho na servírovací tanier a podávajte s rastlinnou salsou a šalátovými listami na boku.

Súvisiaci obsah

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem