Čas prípravy: 60 min / Porcie: 4 / Energetická hodnota: 96 kcal každá porcia
Kuchynský riad:
Väčšia panvica s pokrievkou
Misa na miešanie s pokrievkou
Prísady:
6 ks póru
250 ml prírodného jogurtu
4 vetvičky koriandra
4 vetvičky estragónu
1 PL balzamikového octu
1 PL medu (zmiešaného s balzamikovým octom)
1 PL horčičných semienok
soľ a korenie
Výživové údaje na 1 porciu:
Proteíny – 6,1 g
Tuky – 2,1 g
Sacharidy - 13,2 g
Energetická hodnota - 96,4 kcal
Cholesterol - 5,6 mg
Glykemický index - 25 (nízky)
Postup:
Pór nakrájajte priečne na kúsky o veľkosti 10 cm, potom ich dôkladne opláchnite a zviažte kuchynskou niťou, aby sa zachovala ich forma. Kuchynskú niť možno nahradiť naparenými prúžkami póru.
Na panvici priveďte do varu vodu a osoľte ju. Ponorte pór, ktorý ste si vopred pripravili, do horúcej osolenej vody. Znovu priveďte vodu do varu a pór varte 15 - 20 minút pri nízkej teplote pomocou metódy varenia VITALOK. Medzi panvicou a pokrievkou sa utvorí vodná vrstva, takže všetky výživné látky, vôna aj chuť ostanú zachované.
Po dovarení nechajte pór vychladnúť, utrite ho kuchynským papierom a poukladajte na tanier.
Pripravte si dresing tak, že vymiešate do hladka zmes jemne nasekaných byliniek, horčičných semienok, prírodného jogurtu, soli a korenia. Nechajte dresing odstáť na chladnom mieste.
Na kúsky póru poukladaného na tanieri nalejte dresing a potom ich pokvapkajte balzamikovým octom a medovou zmesou. Tanier nechajte podľa možnosti na chvíľu ochladiť, aby pór nasiakol čo najviac dresingu.