Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY

Pór s dresingom z balzamikového octu

Recepty

Čas prípravy: 60 min / Porcie: 4 / Energetická hodnota: 96 kcal každá porcia

Kuchynský riad:

  1. Väčšia panvica s pokrievkou

  2. Misa na miešanie s pokrievkou

Prísady:

  1. 6 ks póru

  2. 250 ml prírodného jogurtu

  3. 4 vetvičky koriandra

  4. 4 vetvičky estragónu

  5. 1 PL balzamikového octu

  6. 1 PL medu (zmiešaného s balzamikovým octom)

  7. 1 PL horčičných semienok

  8. soľ a korenie

Výživové údaje na 1 porciu:

  1. Proteíny – 6,1 g

  2. Tuky – 2,1 g

  3. Sacharidy - 13,2 g

  4. Energetická hodnota - 96,4 kcal

  5. Cholesterol - 5,6 mg

  6. Glykemický index - 25 (nízky)

Postup:

  1. Pór nakrájajte priečne na kúsky o veľkosti 10 cm, potom ich dôkladne opláchnite a zviažte kuchynskou niťou, aby sa zachovala ich forma. Kuchynskú niť možno nahradiť naparenými prúžkami póru.

  2. Na panvici priveďte do varu vodu a osoľte ju. Ponorte pór, ktorý ste si vopred pripravili, do horúcej osolenej vody. Znovu priveďte vodu do varu a pór varte 15 - 20 minút pri nízkej teplote pomocou metódy varenia VITALOK. Medzi panvicou a pokrievkou sa utvorí vodná vrstva, takže všetky výživné látky, vôna aj chuť ostanú zachované.

  3. Po dovarení nechajte pór vychladnúť, utrite ho kuchynským papierom a poukladajte na tanier.

  4. Pripravte si dresing tak, že vymiešate do hladka zmes jemne nasekaných byliniek, horčičných semienok, prírodného jogurtu, soli a korenia. Nechajte dresing odstáť na chladnom mieste.

  5. Na kúsky póru poukladaného na tanieri nalejte dresing a potom ich pokvapkajte balzamikovým octom a medovou zmesou. Tanier nechajte podľa možnosti na chvíľu ochladiť, aby pór nasiakol čo najviac dresingu.

Súvisiaci obsah

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem