Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Stockfood

Tresková akra s gratinovanou papájou z Martiniku

Recepty

Tresková Akra - prísady:

  1. 230 g odsolenej vykostenej tresky

  2. 0,5 litra slnečnicového oleja

  3. 1 jemne nakrájaná cibuľa

  4. 1 strúčik cesnaku, strúhaný

  5. 50 g nasekanej sladkej papriky alebo 30 g nasekanej štipľavej papriky.

  6. 3 plné čajové lyžičky jemne nasekanej pažítky

  7. 2 plné čajové lyžičky jemne nasekaného petržlenu

  8. 200 g múky

  9. 2 čajové lyžičky prášku do pečiva

  10. Soľ a korenie

  11. Voda, izbová teplota

Tresková akra – spôsob prípravy:

  1. Tresku natrhajte a odložte nabok.

  2. Olej rozpáľte v iCook Panvici s nelepivým povrchom a cibuľku restujte do mäkka. Pridajte cesnak, papriky, pažítku a petržlen. Varte 2 minúty, zložte z platničky a zmiešajte s natrhanou treskou.

  3. Múku a prášok do pečiva zmiešajte v iCook 3-litrovej nerezovej miske. Pridajte soľ a čierne korenie na ochutenie.

  4. Pridajte korenenú rybu do múky s vodou a vytvorte silné šľahané cesto. Pridajte viac múky alebo vody, aby ste dosiahli potrebne hustú konzistenciu. Pred upravením množstva ochutnajte jednu alebo dve accras.

  5. Pridajte do panvice približne 4 cm oleja a zohrievajte na miernom plameni.

  6. Cesto kvapkajte do oleja lyžicou. Nechajte ich variť a zhnednúť na jednej strane, potom ich prevráťte a varte druhú stranu.

  7. Vysušte papierovými utierkami.

  8. Podávajte s čerstvým šalátom, nakrájanou surovou zeleninou alebo s gratin de papaye.

© Stockfood

Gratin de Papaye - prísady:

  1. 2,5 kg zelenej papáje (alebo banánov)

  2. 4 litre vody

  3. 2 čajové lyžičky nového korenia (jamajské korenie)

  4. 2 klinčeky

  5. 45 g soli

  6. 60 g masla

  7. 2 cibule

  8. 2 petržlenové vňate

  9. 2 strúčiky cesnaku

  10. 520 ml mlieka

  11. 100 g strúhaného syra

Gratin de Papaye – spôsob prípravy:

  1. Umyte, olúpte a odstráňte semená papáje. Nakrájajte na plátky.

  2. Priveďte vodu do varu, pridajte soľ a klinčeky. Pridajte plátky papáje a varte 35 minút.

  3. Prepasírujte a vodu vylejte. Rozmixujte papáju použitím iCook Mixéra.

  4. Roztopte maslo v panvici Senior. Pridajte cibuľu, petržlen a varte do mäkka. Pridajte cesnak a zmiešajte.

  5. Vmiešajte mlieko, potom syr a nakoniec strúhanú papáju. Dôkladne premiešajte. Zmes dajte do foriem. Posypte strúhaným syrom.

  6. Grilujte s otvorenými dvierkami na 180°C do zhnednutia. Pred podávaním nechajte vychladnúť.

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem