Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Getty Images

Ruský šalát „Sleď v kožuchu“

Recepty


Prísady:

  1. 2 cvikly

  2. 3 zemiaky

  3. 3 mrkvy

  4. 230 g filiet zo sleďa

  5. 2 sladko-kyslé jablká

  6. 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná

  7. 2 vajcia

  8. 200 g majonézy

  9. niekoľko vetvičiek petržlenu


Spôsob prípravy:

  1. Filety zo sleďa osušte.

  2. Uvarte cviklu v 3-litrovom hrnci 30-40 minút a v 2-litrovom hrnci uvarte 20-25 minút zemiaky a mrkvu. Zeleninu nechajte vychladnúť

  3. Uvarte vajcia v 1-litrovom hrnci natvrdo. Odložte nabok a nechajte vychladnúť

  4. Zemiaky a cviklu ošúpte. Založte si kuchynské rukavice, aby ste si nezašpinili ruky.

  5. Nakrájajte filet zo sleďa, zemiaky, mrkvu a jablká súpravou nožov iCook (asi na 0,5 cm kocky).

  6. Z vajec odstráňte škrupinu a nastrúhajte ich pomocou veľkého strúhadla iCook. Odložte ich v miske z nerezovej ocele s pokrievkou do chladničky.

  7. Nastrúhajte cviklu

  8. Na servírovací tanier položte vrstvu zemiakov a na vrch dajte majonézu. Potom dajte vrstvu zo sleďov a cibule a osoľte a pridajte majonézu. Nasleduje vrstva mrkvy a cvikle, osoľte a pridajte majonézu. Ako poslednú vrstvu dajte jablká.

  9. Zarovnajte okraje a vrch a boky polejte majonézou. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte odležať v chladničke niekoľko hodín alebo cez noc.

  10. Pred podávaním posypte strúhaným syrom a petržlenom.

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem