Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY

Čokoládové Tiramisu

Recepty

Tiramisu sa dá pripraviť aj s kakaom, pretože skvele doplňuje kávu a vďaka nemu je tento variant slávnej klasiky skutočne vynikajúci.

Prísady:

  1. 24 dlhých piškót

  2. 200 ml Espresso mletej kávy AmwayTM

  3. 100 g tmavej čokolády (70-80 % obsah kakaa), posekanej

  4. 300 g syru mascarpone

  5. 200 ml šľahačky

  6. 75 g práškového cukru

  7. 1 čajová lyžička vanilky

  8. Nahrubo posekané kávové zrná (voliteľné, na ozdobenie)

Spôsob prípravy:

  1. Na dno štvorcovej formy na pečenie poukladajte polovicu dlhých piškót. Dôkladne pokvapkajte espressom.

  2. Horkú čokoládu rozpustite v malej panvici iCook na miernom ohni. Nechajte vychladnúť.

  3. Do misky pridajte syr mascarpone, práškový cukor a vanilku. Zmiešajte elektrickým mixérom, až kým neuvidíte, že sa začínajú tvoriť mäkké špice. Pridajte rozpustenú čokoládu a znova spolu všetko dobre premiešajte.

  4. Pokryte polovicou zmesi dlhé piškóty vo forme na pečenie. Poukladajte zvyšné dlhé piškóty na vrch zmesi a znovu pokvapkajte espressom.

  5. Pridajte zvyšnú zmes mascarpone.

  6. Môžete ozdobiť posekanými kávovými zrnami. Pred podávaním nechajte vychladnúť v chladničke najmenej šesť hodín.

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem