Cestoviny al Forno s ricottou a domácou paradajkovou omáčkou
Recepty
Toto jedlo pripomína lasagne, typické talianske jedlo, a dá sa ľahko pripraviť. A taktiež sa dobre skladuje v chladničke.
Toto jedlo pripomína lasagne, typické talianske jedlo, a dá sa ľahko pripraviť. A taktiež sa dobre skladuje v chladničke.
Prísady:
750 g talianskych cestovín AmwayTM – Fusilli
1 biela cibuľa, najemno nasekaná
1 sušená červená chilli paprička, nasekaná
Dva strúčiky cesnaku, najemno nasekané
Dve plechovky nakrájaných paradajok (2 x 400 g)
Hrsť čerstvých bazalkových listov, nasekané
200 g syra ricotta
Niekoľko hrstí nastrúhaného parmezánu
100 g nastrúhaného syra mozzarella
Extra panenský olivový olej AMWAYTM
Soľ, čierne korenie
Spôsob prípravy:
Rúru predhrejte na 200 °C a dajte zovrieť vodu so soľou vo varnom hrnci iCook. Keď voda vrie, pridajte cestoviny a varte o 3 až 4 minúty menej, ako je odporúčaná doba varenia.
Vodu vylejte a cestoviny odložte nabok. Medzitým nalejte trochu olivového oleja na panvicu s nelepivým povrchom iCook a varte cibuľu, cesnak a chilli na miernom až strednom ohni po dobu 5 až 10 minút alebo dovtedy, kým cibuľa nezmäkne.
Pridajte paradajky a nechajte omáčku variť 5 až 10 minút.
Veľkú obdĺžnikovú zapekaciu misku potrite olivovým olejom. Na dno panvice pridajte vrstvu omáčky, a potom pridajte vrstvu cestovín.
Pokračujte v striedaní vrstiev, až kým sa vám neminú. Posypte nastrúhaným syrom mozzarella.
Pečte 15 minút alebo dovtedy, kým syr na vrchu nemá zlatistohnedú farbu.
Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.
Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.