Bobuľový koláč
Recepty
Nádherná rovnováha medzi sladkým, maslovým cestom a kyslastou náplňou robí z tohto koláča jednoznačného favorita.
Nádherná rovnováha medzi sladkým, maslovým cestom a kyslastou náplňou robí z tohto koláča jednoznačného favorita.
Prísady:
225 g hladkej múky
110 g masla, nakrájaného na kocky
80 g práškového cukru
1 vajce
1 – 2 polievkové lyžice studenej vody
rozšľahané vajce
300 g čerešní bez kôstok
225 g malín
225 g čučoriedok
150 g jahôd, nakrájaných
175 g cukru
40 g kukuričnej múky
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
Recept:
Zmiešajte múku, maslo a cukor mixérom. Pridajte vajce a vodu, aby sa vytvorilo cesto. Nechajte odstáť 30 minút.
Cestom vyložte pekáč na koláč (zvyšné cesto si uložte). Poprepichujte cesto a pečte ho bez náplne (prikryte papierom, zasypte keramickými fazuľami na pečenie) pri teplote 180 °C cca 15 minút. Odstráňte papier a fazule a pečte ešte 5 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
V panvici iCook™ povarte ovocie 10 minút. Pridajte cukor, kukuričnú múku a citrónovú šťavu. Keď zmes zhustne, naložte ju na cesto.
Prikryte koláč mriežkou zo zvyšného cesta. Potrite rozšľahaným vajcom a pečte 20 minút.
Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.
Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.