Náročnosť: stredná
Použité produkty iCook: Sada 5 nožov; Kuchynské nožnice; miska; 8 litrový hrniec s pokrievkou
Suroviny:
6 jahňacích kotliet
6 plátkov artičokov
300 g mletého hovädzieho mäsa
2 cibule
200 g ryže
100 g jemného bulguru
½ zväzku petržlenovej vňate
200 g hroznových listov
1 paradajka, krájaná
1 dezertná lyžička rasce
1 čajová lyžička kurkumy
1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
110 ml olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
soľ, čierne korenie
Spôsob prípravy:
Nožom iCook nakrájajte mäso, cibuľu, cesnak a paradajky, petržlenovú vňať nastrihajte kuchynskými nožnicami.
Všetko zmiešajte v miske s bulgurom, ryžou, korením a olivovým olejom.
Mieste 10 – 15 minút, potom zmesou naplňte hroznové listy a zrolujte.
Do hrnca iCook vložte tri jahňacie kotlety. Položte artičoky na vrch, potom dve vrstvy hroznových listov a opäť jahňacie kotlety a artičoky, potom ďalšie dve vrstvy hroznových listov.
Pridajte olivový olej a paradajkový pretlak.
Varíme pri vysokej teplote a potom necháme variť na miernom ohni asi 40 minút.