Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Shutterstock

Steak s bylinkovým maslom Gorgonzola a kašou zo zemiakov a maslovej tekvice

Recepty

Prísady:

Bylinkové maslo Gorgonzola:

  1. 4 lyžice masla, zmäknutého

  2. 4 lyžice syru Gorgonzola

  3. 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nakrájanej

Steak:

  1. 4 ribeye steaky alebo preferovaný druh

  2. Soľ a mleté korenie

  3. Olivový olej

Kaša:

  1. 1,4 kg maslovej tekvice

  2. 1,4 kg zemiakov

  3. 1 lyžička soli

  4. 250 ml odtučnenej smotany (alebo smotany alebo mlieka, podľa preferencie)

  5. 150 g nesoleného masla

  6. 2 lyžice pažítky, nakrájanej

  7. 1 lyžice šalvie, nakrájanej

Spôsob prípravy:

Bylinkové maslo Gorgonzola:

  1. Zmiešajte maslo, syr Gorgonzola a čerstvú petržlenovú vňať.

  2. Položte jednu polievkovú lyžicu masla na vrch každého steaku a nechajte ho roztaviť počas servírovania.

Steak

  1. Osoľte a okoreňte obidve strany steaku. Každý steak pevne zabalte do fólie a vložte do chladničky na niekoľko hodín alebo na noc. Poznámka: Asi 30 minút pred varením nechajte steak zohriať na izbovú teplotu..

  2. Zohrejte panvicu iCook senior sauté s vekom na miernom ohni. Ak sa kvapka vody roztancuje po panvici, je správne zohriata.

  3. Na dno panvice pridajte olivový olej a uistite sa, že je dobre zohriaty.

  4. Pridajte steak a varte na miernom ohni asi dve minúty. Otočte a varte z druhej strane dve minúty. Vyskúšajte, či sú hotové a v prípade potreby varte dlhšie.

  5. Odstráňte steak z ohňa a nechajte ho päť minút odpočívať.

Kaša:

  1. Maslovú tekvicu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na 2 cm kocky.

  2. Vložte maslovú tekvicu a zemiaky do 4-litrového naparovacieho hrnca iCook s vekom, zalejte vodou, pridajte 1 lyžičku soli a varte, kým voda nezovrie. Nechajte dusiť 10 minút, alebo kým sa tekvica a zemiaky nedajú ľahko prepichnúť vidličkou. Ak sú hotové, vylejte vodu.

  3. Preneste tekvicu a zemiaky do mixéra a mixujte do mäkka.

  4. Pridajte maslo a miešajte, kým sa neroztopí. Pridajte smotanu a miešajte, kým nie je dobre zapracovaná. Primiešajte nasekanú pažítku a šalviu a dochuťte soľou a korením.

Tip na servírovanie: ako prípadnú prílohu podávajte čerstvé zelené fazuľky na pare, čím pridáte farbu a chuť.

Stiahnite si tento recept vo formáte PDF /ako ePub

Súvisiaci obsah

Lamb tandoori – tradične známe aj ako tandir kebab

Recepty

Viac

Filet z hovädzieho mäsa so stredomorskou zeleninou a nízkotučnými „Käsespätzle“

Recepty

Viac

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem