Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Stockfood

Treska plnená mandľami s opekanými zemiakmi

Recepty


Prísady:

Mandľová plnka

  1. 2 strúčiky cesnaku, pomleté

  2. ½ malej červenej cibule, jemne nakrájaná na kocky

  3. 3 lyžice olivového oleja

  4. 300 g celozrnného chleba nakrájaného na 1-2 cm kúsky

  5. 2 lyžice pažítky, nakrájanej

  6. ½ lyžičky namletého korenia

  7. 3 lyžice sušeného estragónu (alebo kôpru alebo bazalky)

  8. 60 g masla, roztopeného

  9. 30-50 ml vlažnej vody

  10. 60 g mandlí, nakrájaných a opražených

Ryba

  1. 4 filé z tresky

  2. 8–10 prúžkov slaniny (voliteľné)

  3. Soľ a citrón na ozdobenie

Opekané zemiaky

  1. 680 g malých zemiakov, nakrájané na polovice

  2. 1 lyžička cibuľového prášku

  3. 1 lyžička cesnakového prášku

  4. 3-4 štipky soli

  5. 2 lyžice nesoleného masla

  6. 1 lyžice olivového oleja

  7. 250 ml studenej vody


Spôsob prípravy:

Mandľová plnka:

  1. Cesnak a cibuľu opečte na olivovom oleji, až kým nezmäknú, ale aby nezhnedli, potom ich odoberte z ohňa a pridajte k zvyšným prísadám plnky.

Treska:

  1. Tresku opláchnite pod studenou vodou a utrite kuchynskou utierkou.

  2. Plnku rovnomerne roztrite po celom filé tresky, pričom na spodnom okraji nechajte asi 2 cm medzeru.

  3. Filé zrolujte a podľa potreby prepichnite špáradlom. Prípadne: Rozložte pásy slaniny a obtočte ich na tesno okolo tresky.

  4. Vložte filety do 12-palcovej panvici iCook s nepriľňavým povrchom a zakryte vekom, rybou smerom nadol. Medzi filetami nechajte 1 - 2 cm medzeru, aby sa zabezpečila dobrá cirkulácia vzduchu.

  5. Plnenú tresku varte na jednej strane asi 8-12 minút, potom ju prevráťte a varte ďalších 8-12 minút.

Zemiaky

  1. Vložte zemiaky do 4-litrového naparovacieho hrnca iCook, zalejte 250 ml studenej vody a varte 15 minút. Vodu vylejte a zemiaky odložte nabok

  2. 10-palcovú panvicu iCook s nepriľnavým povrchom položte na mierny oheň a pridajte maslo a olivový olej. Po roztopení pridajte malé zemiaky a premiešajte.

  3. Zemiaky posypte cesnakovým práškom a cibuľovým práškom, opatrne premiešajte, a potom osmažte na miernom ohni, kým prášok nestmavne a nestvrdne.

  4. Podľa chuti osoľte a okoreňte a pred podávaním nechajte asi 15 minút vychladnúť.

Stiahnite si tento recept vo formáte PDF /ako ePub

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem