Použité zariadenie iCook:25 cm non-panvica s nepriľňavým povrchom, 1-litrová misa z nerezovej ocele, mixér, 1-litrová panvica
Prísady na palacinky:
-
2 vajcia
-
500 ml mlieka
-
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
-
1 lyžica cukru
-
200 g hladkej múky
-
1 čajová lyžička prášku do pečiva
-
štipka soli
Prísady na plnku:
-
30 g vlašských orechov
-
500 g tvarohu
-
2 lyžice medu
Prísady na omáčku z malín:
-
300 g mrazeného bobuľového ovocia
-
3 polievkové lyžice pomarančovej šťavy
Spôsob prípravy:
-
Na prípravu palaciniek vyšľahajte vajíčka s cukrom a soľou vo veľkej mise, až kým nebude zmes nadýchaná a ľahká. Pridajte rastlinný olej a mlieko a dobre premiešajte.
-
Po dôkladnom rozmiešaní pridajte prášok do pečiva a postupne pridávajte múku cez sitko, aby ste predišli hrčkám. Dobre vymiešajte, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
-
Teraz máte pripravené cesto, rozohrejte panvicu na miernom ohni a nalejte kúsok rastlinného oleja. Na horúcu panvicu nalejte kúsok cesta a krúžte panvicou, aby sa cesto rozlialo na celú plochu v rovnomernej vrstve.
-
Pečte na miernom ohni asi minútu alebo kým palacinka nebude mať zlatohnedú farbu. Obráťte špachtľou a varte ďalšiu 30 sekúnd. Pokračujte, kým nespotrebujete všetko cesto. Odložte palacinky nabok.
-
Na prípravu náplne vložte orechy do mixéra a mixujte, až kým nebudú nahrubo nasekané. Pridajte tvaroh a med a miešajte, až kým sa všetky ingrediencie nespoja. Odložte nabok.
-
Na prípravu omáčky zohrejte panvicu na miernom ohni a nasypte ovocie a šťavu. Keď začne šťava vrieť, znížte teplotu na nízky stupeň a nechajte variť asi päť minút alebo až kým nezíska ovocie omáčkovú konzistenciu. Odložte nabok.
-
Vezmite palacinky a plnku. Na prípravu nalysnykov v tvare obálky natrite rovnomernú vrstvu tvarohovej plnky na jednu štvrtinu palacinky a zložte pravú a ľavú stranu palacinky smerom do stredu. Vezmite hornú štvrtinu palacinky s plnkou a zrolujte.
-
Nakoniec nalejte teplú omáčku na nalysnyky a podávajte so sušenými marhuľami alebo hrozienkami. Dobrú chuť!