Použité vybavenie:váš preferovaný nôž z 5-dielnej súpravy nožov iCook, 3-litrový hrniec s pokrievkou, väčšia panvica s pokrievkou
Prísady do omáčky:
-
2 paradajky
-
Olivový olej
-
2 hnedé cibule, najemno nasekané
-
3 strúčiky cesnaku, najemno nasekané
-
Soľ, korenie a oregano
Prísady na hlavné jedlo:
-
1 baklažán
-
1 cuketa
-
2 paradajky
-
5-6 hlavičiek šampiňónov
-
200 g čerstvého syra mozzarella
Recept:
-
Na omáčku blanšírujte dve paradajky, aby sa dali ľahko olúpať. Po olúpaní paradajky nakrájajte. Potom položte hrniec na mierny oheň a nalejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak. Varte do mäkka, a potom pridajte paradajky. Pridajte soľ, korenie a sušené oregano podľa chuti.
-
Prikryte hrniec a aktivujte proces VITALOK. Nechajte variť 10 minút na najmenšom stupni.
-
Zvyšnú zeleninu a mozzarellu nakrájajte na jemné približne 9 mm plátky. Mozzarella môže byť mierne hrubšia.
-
Keď sa varila omáčka asi 10 minút, nalejte polovicu do panvice a pridajte plátky zeleniny a syru, vytvorte vzor. Potom nalejte na vrch zvyšnú omáčku. Nastavte na minimálnu teplotu a varte 10 minút alebo kým zelenina nie je mäkká a uvarená – nezabudnite počas tejto doby varenia nechať pokrievku, aby ste uzamkli výživové látky zeleniny.
-
Podávajte teplé. Dobrú chuť!