Použité vybavenie iCook:váš preferovaný nôž z 5-dielnej súpravy nožov iCook, panvica s nepriľnavým povrchom 25 cm, 3 litrová panvica a vekom, mixér
Prísady:
-
300 g mrazeného mladého hrášku
-
20 g lístkov mäty
-
100 g listového špenátu
-
1 hnedá cibuľa, najemno nasekaná
-
3-4 strúčiky cesnaku, najemno nasekané
-
100 g smotany na šľahanie
-
300 ml vášho preferovaného bujónu
-
4 krajce chleba
-
3 polievkové lyžice olivového oleja
-
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
-
1 čajová lyžička balzamikového octu
Recept:
-
Nalejte trochu olivového oleja do hrnca a nastavte na miernu teplotu. Po zohriatí pridajte cibuľu a miešajte, kým nezmäkne.
-
Pridajte mrazený hrášok, špenát a mätu. Bezpečne zatvorte veko hrnca a zapnite proces VITALOK. Znížte teplotu na najnižšiu úroveň a nechajte variť 10 minút – počas tohto procesu neodstraňujte veko.
-
Počas varenia zeleniny odkrojte kôru z plátkov chleba a chlieb nakrájajte na malé 2 cm plátky. Dajte ich na panvicu na miernu teplotu a opražte.
-
V malej miske zmiešajte olivový olej, jemne nasekaný cesnak, citrónovú šťavu, balzamikový ocot, soľ a korenie. Potom nalejte zmes na opečené krutóny a varte, kým sa tekutina neodparí.
-
Potom, ako sa bude zelenina variť 10 minút, odstráňte vrchnák a pridajte horúci vývar a smotanu. Premiešajte ručným mixérom, až kým polievka nebude hladká a krémová – alebo ak pripravujete menšiu porciu polievky, zmiešajte ju v mixéri iCook.
-
Polievku servírujte s lyžicou smotany a krutónmi. Dobrú chuť!