Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© iStockphoto

Škoricovo-slivkový džem

Recepty

Prísady:

  1. 2 kg sliviek, odkôstkovaných a nahrubo nakrájaných

  2. 200 ml vlažnej vody

  3. 2 kg granulovaného bieleho cukru

  4. 2 lyžičky mletej škorice

  5. 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Použité zariadenie iCook: 8 L Dutch oven

Spôsob prípravy:

  1. Nakrájané slivky vložte do veľkého hrnca a pridajte vodu. Priveďte do varu a nechajte variť 10 minút, až kým nie sú slivky jemné. Pridajte cukor, škoricu a citrónovú šťavu a nechajte cukor rozpustiť pomaly bez varu.

  2. Zvýšte teplotu a priveďte džem do varu. Nechajte vrieť po dobu piatich minút. Vyberte misky z mrazničky a vykonajte test (pozri článok). Ak sa nekrčí, pokračujte vo varení ďalších pár minút a test vykonajte znova.

  3. Odoberte hrniec z tepla a nechajte ho vychladnúť počas asi 15 minút. Občas pomiešajte, zabránite tým tomu, aby klesli hrče ovocia na dno pohárov. Naberte džem do teplých pohárov, pevne utesnite a nechajte vychladnúť.

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem