Prísady:
500 g čerstvých malín
800 g granulovaného bieleho cukru
Použité zariadenie iCook: panvica na pečenie, hrniec 4 L a veko
Spôsob prípravy:
Predhrejte rúru na 120 ° C a do hrnca nasypte cukor. Zohrievajte v rúre 15 minút
Do hrnca pridajte maliny a priveďte k varu na vysokom stupni. Keď sa maliny zohrejú, rozpučte ich pomocou pučidla na zemiaky, a potom za stále miešania varte ešte asi minútu. Tip: ak robíte džem pre deti, môžete pred pokračovaním v ďalšom kroku použiť sito na odstránenie semien.
Do hrnca s malinami pridajte zohriaty cukor a varte, kým zmes nevytvorí gél. Urobte test misky (pozri článok), aby ste sa uistili, že je pripravený.
Odoberte hrniec z tepla a nechajte ho vychladnúť počas asi 15 minút. Príležitostne premiešajte a naberte džem do teplých pohárov, pevne utesnite a nechajte vychladnúť.