Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Shutterstock

Špeciálny turecký dezert – tradične známy ako Künefe

Recepty

Úroveň náročnosti: Ľahká až stredná

Použité náradie: panvica iCook 30 cm s nepriľňavým povrchom, sada 5 nožov iCook, misa na miešanie iCook

Yasemin Uzunpostalcı dodáva: „Ak nemáte radi syr, môžete namiesto toho použiť vlašské orechy.“ Yasemin pochádza z Konyi v Turecku a má úroveň Platinový zakladatelia.

Ingrediencie na cesto: 400 g jemne nastrúhaného filo cesta (známe aj ako kataifi cesto), 250 g mozzarella or nesoleného strúhaného syru, 100 g neslaného cesta, ½ lyžičky melasy

Ingrediencie na sirup: 200 g cukru, 400 ml vody, 2–3 kvapky citrónového džúsu

Metóda

  1. Na výrobu sirupu, nalejte vodu a cukor do panvice a miešajte päť minút alebo až kým sa cukor úplne nerozpustí. Nezabudnite nepretržite miešať. Presuňte panvicu mimo ohrevu, vmiešajte citrónový džús a nechajte vychladnúť.

  2. V panvici zmiešajte prstami štvrtinu mäkkého masla a melasy v strede panvice. Rozotrite maslovú zmes po panvici tak, aby bol pokrytý celý povrch.

  3. Na čistú podložku umiestnite najemno nakrájané cesto. Roztopte zvyšok masla a nalejte ho na cesto. Prstami zmiešajte maslo, kým nebude postrúhané cesto rovnomerne lepkavé.

  4. Vezmite polovicu maslového pečiva a pevne ho natlačte do panvice s maslom a melasou. Panvicu tesne zakryte a pripravte prvú vrstvu.

  5. Nakrájajte syr na tenké prúžky a rovnomerne ich rozložte na prvú vrstvu cesta. Syr vytvorí druhú vrstvu. Vezmite zvyšnú časť cesta a natlačte ho na syr. Vytvoríte tak tretiu, poslednú vrstvu.

  6. Položte panvicu na sporák a varte 2-3 minúty na strednom stupni, kým sa povrch cesta nezmení na zlatisto hnedú. Neustále panvicou potraste, aby sa cesto neprilepilo. Obráťte pomocou taniera a opečte druhú stranu. Keď je aj druhá strana zlatisto hnedá, nalejte na dezert pripravený sirup a odoberte zo sporáka. Podávajte s chutnými pistáciami alebo inými orechmi!

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem