Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Shutterstock

turecký koláč – tradične známy ako Rulo Börek

Recepty

Úroveň obtiažnosti: Ľahká
Použité zariadenie: panvica iCook 30 cm s nepriľňavým povrchom, sada 5 nožov. iCook.
Tento jednoduchý a variabilný recept pripravuje Seval Karatay z Istanbulu v Turecku. Podelila sa, že „tento börek sa v skutočnosti pripravuje v rúre, ale je jednoduchšie a ekonomickejšie pripravovať ho na panvici“.

Ingrediencie na omáčku:

  1. 2 veľké pláty okrúhleho cesta filo

  2. 2 vajcia

  3. 5-6 lyžíc jogurtu

  4. ¼ pohára olivového oleja

  5. 1-2 lyžíc octu

Ingrediencie na plnku: Môžete si pripraviť rôzne náplne. Niektoré Sevaline návrhy:

Syr:

  1. 200-250 g rozmrveného syru feta

  2. Polovica zväzku petržlenu a fenikla, jemne nasekané

  3. 1 čajová lyžica vločiek červenej papriky

  4. Zmiešajte a vložte do cesta.

Špenát:

  1. 500 g špenátu, umytý, nasekaný najemno a posolený

  2. 100 g rozmrveného syru feta

  3. Soľ, čierne korenie a tymián – ako to máte radi

  4. Zmiešajte a vložte do cesta.

Mäso so zeleninou:

  1. 250 g mletého mäsa

  2. 1 stredne veľká cibuľa, najemno nasekaná

  3. 1 stredne veľký pór, najemno nasekaný

  4. 1 stredne veľká mrkva, najemno nasekaná

  5. Orestujte všetky ingrediencie a pridajte soľ, čierne korenie a vločky červenej papriky, podľa toho, ako to máte radi. Ochlaďte, a potom vložte do cesta.

Zemiak:

  1. 3 stredne veľké zemiaky, najemno nasekané

  2. 1 stredne veľká cibuľa, najemno nasekaná

  3. Orestujte tieto dve ingrediencie a pridajte soľ, čierne korenie a vločky červenej papriky, podľa toho, ako to máte radi. Ochlaďte, a potom vložte do cesta.

Metóda

  1. Narežte dva pláty okrúhleho cesta na polovicu.

  2. V mise zmiešajte vajíčka, jogurt, olivový olej a ocot, potom rozdeľte na dva polkruhy cesta.

  3. Pripravte si obľúbenú plnku a keď bude hotová, vložte štvrtinu pozdĺž rovnej hrany cesta a zrolujte ho.

  4. Nalejte malé množstvo olivového oleja do panvice a zrolované cesto vložte do stredu panvice a vytvorte špirálu. Postupujte rovnako pri ostatných troch a na panvici vytvárajte špirály.

  5. Zvyšnú omáčku natrite na koláč v tvare špirály. Na panvicu založte veko a varte na najnižšom stupni, kým sa povrch cesta nezmení na zlatisto hnedú. Obráťte koláč pomocou taniera a opečte druhú stranu. Keď sú obe strany zlato hnedé, môžete podávať!

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

Súvisiaci obsah

Lamb tandoori – tradične známe aj ako tandir kebab

Recepty

Viac

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem