Čas prípravy a doba varenia: 35 min.
Porcia: 4
Morské plody a prísady do zeleninového šalátu:
50 ml olivového oleja
100 g francúzskych fazuliek, orezaných
1 baklažán, nakrájaný na plátky
1 červená paprika, bez jadierok a nakrájaná najemno
1 žltá paprika, bez jadierok a nakrájaná najemno
1 lyžica pažítky, najemno nasekaná
1 lyžica petržlenu, najemno nasekaný
200 g kreviet, olúpaných a zbavených žiliek
150 g umytých sépiových krúžkov
125 g vareného mäsa z mušlí
1/2 citróna, šťava
soľ a korenie
Spôsob prípravy:
Slanú vodu priveďte do varu v iCook 3 - litrovej panvici a francúzske fazuľky povarte 1-2 minúty, kým nezmäknú. Osušte a osviežte v ľadovej vode.
Polovičné množstvo olivového oleja zohrejte vo veľkej panvici iCook alebo v Holandskom hrnci na miernom plameni.
Krevety, krúžky sépie a baklažán ochuťte korením a opečte 3 - 4 minúty a občas premiešajte.
Minútu pred dovarením kreviet a sépie, pridajte uvarené mäso z mušlí, aby ste ho zohriali. Odložte z ohňa a preložte do nerezovej misky.
Pridajte čierne korenie, francúzske fazuľky a dôkladne zatraste, aby sa prísady premiešali. Dochuťte zvyškom olivového oleja, citrónovej šťavy a sezónnym korením.
Polievku naberte do misiek a ozdobte vňatkou. Podávajte ihneď, spolu s pikantným sójovým dressingom.
Poznámka: Ako alternatívu, môžete morské plody podľa preferencie nahradiť kuracím mäsom. Zvyšok jedla vložte do iCook misiek z nerezovej ocele. Potom, ako všetci dojedia, uzavrite misky príslušným viečkom.
Aby ste dodali vášmu šalátu špeciálnu chuť, vyskúšajte tento pikantný sójový dressing.

Prísady do pikantného šalátového sójového dressingu:
6 lyžice olivového oleja
1 lyžica sójovej omáčky
3 lyžice červeného vínneho octu
3-4 lyžice citrónovej šťavy
1 nakrájané červené chilli (čím viac ho použijete, o to pikantnejšia bude chuť jedál!)
1/2 nadrobno nasekaný strúčik cesnaku
2 lyžice medu
soľ a korenie
Spôsob prípravy:
Skombinujte všetky prísady v iCook miske z nerezovej ocele.
Postupne rozšľahajte a dochuťte soľou a korením, podľa potreby.