Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Stockfood

Morské plody a zeleninový šalát so štipľavým sójovým dressingom

Recepty

Čas prípravy a doba varenia: 35 min.

Porcia: 4

Morské plody a prísady do zeleninového šalátu:

  1. 50 ml olivového oleja

  2. 100 g francúzskych fazuliek, orezaných

  3. 1 baklažán, nakrájaný na plátky

  4. 1 červená paprika, bez jadierok a nakrájaná najemno

  5. 1 žltá paprika, bez jadierok a nakrájaná najemno

  6. 1 lyžica pažítky, najemno nasekaná

  7. 1 lyžica petržlenu, najemno nasekaný

  8. 200 g kreviet, olúpaných a zbavených žiliek

  9. 150 g umytých sépiových krúžkov

  10. 125 g vareného mäsa z mušlí

  11. 1/2 citróna, šťava

  12. soľ a korenie

Spôsob prípravy:

  1. Slanú vodu priveďte do varu v iCook 3 - litrovej panvici a francúzske fazuľky povarte 1-2 minúty, kým nezmäknú. Osušte a osviežte v ľadovej vode.

  2. Polovičné množstvo olivového oleja zohrejte vo veľkej panvici iCook alebo v Holandskom hrnci na miernom plameni.

  3. Krevety, krúžky sépie a baklažán ochuťte korením a opečte 3 - 4 minúty a občas premiešajte.

  4. Minútu pred dovarením kreviet a sépie, pridajte uvarené mäso z mušlí, aby ste ho zohriali. Odložte z ohňa a preložte do nerezovej misky.

  5. Pridajte čierne korenie, francúzske fazuľky a dôkladne zatraste, aby sa prísady premiešali. Dochuťte zvyškom olivového oleja, citrónovej šťavy a sezónnym korením.

  6. Polievku naberte do misiek a ozdobte vňatkou. Podávajte ihneď, spolu s pikantným sójovým dressingom.

Poznámka: Ako alternatívu, môžete morské plody podľa preferencie nahradiť kuracím mäsom. Zvyšok jedla vložte do iCook misiek z nerezovej ocele. Potom, ako všetci dojedia, uzavrite misky príslušným viečkom.

Aby ste dodali vášmu šalátu špeciálnu chuť, vyskúšajte tento pikantný sójový dressing.

© StockFood

Prísady do pikantného šalátového sójového dressingu:

  1. 6 lyžice olivového oleja

  2. 1 lyžica sójovej omáčky

  3. 3 lyžice červeného vínneho octu

  4. 3-4 lyžice citrónovej šťavy

  5. 1 nakrájané červené chilli (čím viac ho použijete, o to pikantnejšia bude chuť jedál!)

  6. 1/2 nadrobno nasekaný strúčik cesnaku

  7. 2 lyžice medu

  8. soľ a korenie

Spôsob prípravy:

  1. Skombinujte všetky prísady v iCook miske z nerezovej ocele.

  2. Postupne rozšľahajte a dochuťte soľou a korením, podľa potreby.

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem