Príprava a čas varenia: 30 minút
Prísady:
1 kávová lyžička papriky
1 kávová lyžička mletého kmínu
Polovica kávovej lyžičky mletého koriandra
Polovica kávovej lyžičky sušeného oregána
2 konzervované papriky v omáčke
1 polievková lyžička paradajkového puré
Štipka cukru
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
100 ml alebo aj viac teplej vody, podľa potreby
3 polievkové lyžice slnečnicového oleja
2 väčšie kusy kuracích nakrájaných kuracích pŕs bez kože
1 veľká červená a zelená paprika, nakrájaná a zbavená zrniečok
1 červená cibuľa
4 múčne tortille
soľ; čerstvo pomleté čierne korenie
Spôsob prípravy:
V mixéri skombinujte korenia, byliny, papriky, paradajkové puré, cukor, citrónový džús a vodu. Rozmixujte do hladka a v prípade potreby pridajte viac vody, aby ste prísady spojili.
Na miernom plameni v iCook Woku zohrejte 2 polievkové lyžice oleja. Pridajte kuracie mäso, soľ a čierne korenie a povarte 6-8 minút. Odstráňte z woku.
Do Woku pridajte zvyšok oleja, papriky, cibuľu a štipku soli. Predtým, ako pridáte kuracie mäso späť do panvice, prísady poduste 4-5 minút, kým nezmäknú.
Premiešajte v pripravenej omáčke z kroku 1. Priveďte do varu a varte 3-4 minúty, kým neprikryje mäso a zeleninu. Ochuťte korením a soľou.
Tortilly ohrejte v panvici iCook. Pred podávaním ich naplňte kuracím mäsom, zeleninou a zrolujte.