Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY

Čokoládová pena s černicami a šľahačkou

Recepty

Čas prípravy a doba varenia: 30 min.

Čas: 4 h

Prísady:

  1. 200 g tmavej čokolády, nalámanej, plus 50 g navyše na servírovanie

  2. 100 g mliečnej čokolády, nalámanej

  3. 3 lyžice nesoleného masla, nakrájaného na kocky

  4. 500 ml smotany na šľahanie

  5. 3 lyžice práškového cukru

  6. 4 veľké vaječné žĺtky

  7. 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu

  8. 150 g černíc

Spôsob prípravy:

  1. Spojte oba druhy čokolády, maslo a 60 ml smotany na šľahanie v mise na miešanie iCook. Misu iCook umiestnite na 3-litrový hrniec iCook dopoly naplný slabo vriacou vodou.

  2. Miešajte, až kým zmes nie je hladká a rovnomerne roztopená, potom odoberte z tepla a nechajte vychladnúť.

  3. Medzitým šľahajte zvyšnú smotanu vo väčšej mise na miešanie iCook, až kým nie je tuhá. V samostatnej mise šľahajte vaječné žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom, až kým zmes nie je bledá a hustá (2 – 3 minúty)

  4. Postupne zašľahajte zmes roztopenej čokolády do zmesi vaječných žĺtkov, až kým výsledná zmes nie je hladká a rovnomerná.

  5. Zašľahajte približne tretinu vyšľahanej šľahačky do čokoládovej zmesi a potom vkladajte a jemne vmiešajte väčšinu zvyšku, až kým nezostanú viditeľné pruhy šľahačky; ponechajte asi 2 – 3 lyžice vyšľahanej šľahačky na ozdobenie.

  6. Penu rozdeľte do štyroch servírovacích pohárov. Zakryte a nechajte chladiť najmenej 4 hodiny; vychlaďte aj šľahačku, ktorú ste si odložili.

  7. Pred podávaním položte na vrch každej peny kopček šľahačky a niekoľko černíc. Pred podávaním nastrúhajte navrch ešte tmavú čokoládu.

Čokoládová pena s černicami a šľahačkou (Stiahnite si tento recept ako PDF / ako ePub )

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem