Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© Stockfood

Rumunský chlieb pripravovaný na sporáku

Recepty

Celková doba prípravy: 3 hodiny

Celková doba varenia: 1,5 hodiny

Vybavenie:

  1. iCook 2-litrová panvica s pokrievkou

  2. iCook veľká kupolovitá pokrievka

  3. iCook 8-litrový Holandský hrniec s pokrievkou

  4. Odmerka

  5. Sito (na preosiatie múky)

Prísady:

  1. 1 kg múky

  2. 500 ml vody

  3. 2 lyžičky aktívneho/suchého droždia

  4. 1 lyžička soli

  5. 2 lyžičky cukru

Spôsob prípravy:

  1. Zohrejte vodu v iCook 2-litrovej panvici, aby bola vlažná a preosejte múku do iCook veľkej kupolovitej pokrievky a v strede urobte jamku.

  2. Pridajte soľ, cukor a droždie, potom nalejte vlažnú vodu a nechajte postáť 10 minút.

  3. Rukami zmiešajte prísady dokopy, aby sa vytvorilo cesto.

  4. Cesto mieste, až kým nie je mäkké a pružné, potom ho nechajte kysnúť približne hodinu (až kým nezdvojnásobí svoj objem).

  5. Položte iCook 8-litrová Holandský hrniec na sporák a mierne ho zohrejte, potom doň preneste cesto a nechajte ho kysnúť ďalších 15 minút.

  6. Znížte ohrev na najnižší stupeň, prikryte pokrievkou a chlieb pečte 50 minút.

  7. Vypnite ohrev a nechajte chlieb oddychovať 20 minút.

  8. Dobrú chuť!

Tip VPA: Čas, keď cesto kysne a keď sa pečie, využite na prípravu doplňujúceho receptu, prečítajte si Amagram alebo sa dohodnite so zákazníkom!

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF na vytlačenie alebo ako ePub na použitie s vašou obľúbenou aplikáciou na čítanie kníh a uložte si ho na vaše prenosné zariadenie.

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem