Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© StockFood

Rizoto pečené v rúre s tekvicou

Recepty

Čas prípravy a doba varenia: 1:45 min.

Prísady:

  1. 2 lyžice olivového oleja

  2. 2 šalotky, najemno nasekané

  3. 2 strúčiky cesnaku, najemno nasekané

  4. 175 g ryže Arborio

  5. 150 ml suchého bieleho vína

  6. 1 l zeleninového vývaru, udržiava sa horúci na sporáku

  7. 80 ml smotany na šľahanie

  8. 1/4 malej tekvice, zbavenej semien, nakrájanej na tenké mesiačiky

  9. Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

  10. Podávajte: 3 – 4 lyžice hustej šľahačkovej smotany a 2 – 3 lyžice strúhaného parmezánu

Spôsob prípravy:

  1. Na rizoto: Zohrejte olivový olej vo veľkej, plytkej panvici iCook (napríklad väčšej panvici s pokrievkou z Rodinnej sady). Ohrievajte na strednom stupni, až kým nie je horúci. Pridajte šalotku, cesnak a štipku soli. Poduste 5 – 6 minút, kým nezmäknú.

  2. Pridajte ryžu a varte 2 – 3 minúty, často miešajte, až kým nie je priehľadná. Pridajte víno, priveďte do varu, potom teplotu znížte a varte na miernom ohni ďalšie 2 minúty.

  3. Naberačkou pridajte vývar, miešajte a varte na miernom ohni, až kým ryža neabsorbuje všetok vývar, potom pridajte ďalšiu naberačku vývaru.

  4. Pokračujte, až kým ryža neabsorbuje všetok vývar a je pri hryzení mäkká a krémová; približne 25 – 30 minút. Možno nebudete musieť použiť všetok vývar.

  5. Predhrejte rúru na 190 °C (170 °C teplovzdušná ) | 375 F | plynový stupeň 5.

  6. Keď je ryža hotová, vmiešajte do nej smotanu na šľahanie a dochuťte podľa chuti. Lyžicou naberte do pekáča a navrch poukladajte tekvicu nakrájanú na mesiačiky.

  7. Pečte asi 30 – 40 minút, kým rizoto navrchu nezhnedne a tekvica nie je pri potlačení špičkou noža mäkká.

  8. Podávanie: Vyberte z rúry a nechajte 5 minút odstáť, potom podávajte s kôpkami hustej šľahačkovej smotany. Posypte strúhaným parmezánom.

Rizoto s tekvicou zapekané v rúre Stiahnite si tento rececpt ako PDF /ako ePub )

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem