Čas prípravy a doba varenia: 15 min.
Čas na ochladenie:1 h
Prísady:
4 lyžice rastlinného oleja
200 g paradajkového pretlaku
200 g práškového cukru
80 ml vody
120 ml bieleho octu
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky sušeného kôpru
1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
4 sleďové filety, vykostené a nakrájané na kocky
Spôsob prípravy:
Na miernom ohni zohrejte olej vo veľkej panvici iCook, až kým nie je horúci.
Vmiešajte paradajkový pretlak a za stáleho miešania priveďte do varu. Znížte teplotu a vmiešajte cukor.
Varte, kým sa cukor nerozpustí, potom odoberte z ohňa. Vmiešajte vodu, ocot, soľ, kôpor a čierne korenie.
Sleďa vložte do veľkého zaváraninového pohára so závitom. Navrch nalejte paradajkovú omáčku.
Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote, potom dobre uzavrite viečkom. Pred podávaním uchovávajte 1 deň v chladničke.
Tradičný marinovaný sleď ( stiahnite si teraz tento recept ako PDF ako ePub )