Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© StockFood

Pečené kura s bylinkami pod kožu

Recepty

Čas prípravy a doba varenia: 1:45 min.

Prísady:

  1. 120 g nesoleného masla, zmäknutého

  2. 1 hrsť petržlenovej vňate, nahrubo nasekanej

  3. 1 malá hrsť tymianu, nahrubo natrhaného

  4. 1 malá hrsť rozmarínu, nahrubo natrhaného

  5. 1 celé kura, ~1,5 kg, bez drobkov

  6. 2-3 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na pásiky

  7. 2-3 veľké paštrnáky, olúpané a prerezané po dĺžke napoly

  8. 2 lyžice olivového oleja

  9. Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Spôsob prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C (160 °C teplovzdušná) | 350 F | plynový stupeň 4.

  2. Rozmiešajte maslo s petržlenovou vňaťou a asi polovicou tymiánu a rozmarínu v iCook Mixéri. Dochuťte soľou a korením.

  3. Končekmi prstov mierne oddeľte kožu z hrudnej časti kuraťa.

  4. Opatrne zatlačte maslo s bylinkami medzi oddelenú kožu a kuracie prsia. Umiestnite kura na pekáč na vrstvu mrkvy, paštrnáku a zvyšných byliniek.

  5. Vonkajšiu stranu kuraťa potrite olivovým olejom. Dochuťte soľou a korením.

  6. Vložte do 4-litrového polievkového hrnca iCook a pečte asi 1 hodinu 20 minút (pri prepichnutí najhrubšej časti stehna musí viditeľne vytekať šťava).

  7. Vyberte z rúry. Pred podávaním nechajte 10 minút zabalené v alobale.

Pečené kura s bylinkami pod kožu ( stiahnite si teraz tento recept ako PDF ako ePub )

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem