Čas prípravy a doba varenia: 1:45 min.
Prísady:
120 g nesoleného masla, zmäknutého
1 hrsť petržlenovej vňate, nahrubo nasekanej
1 malá hrsť tymianu, nahrubo natrhaného
1 malá hrsť rozmarínu, nahrubo natrhaného
1 celé kura, ~1,5 kg, bez drobkov
2-3 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na pásiky
2-3 veľké paštrnáky, olúpané a prerezané po dĺžke napoly
2 lyžice olivového oleja
Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Spôsob prípravy:
Predhrejte rúru na 180 °C (160 °C teplovzdušná) | 350 F | plynový stupeň 4.
Rozmiešajte maslo s petržlenovou vňaťou a asi polovicou tymiánu a rozmarínu v iCook Mixéri. Dochuťte soľou a korením.
Končekmi prstov mierne oddeľte kožu z hrudnej časti kuraťa.
Opatrne zatlačte maslo s bylinkami medzi oddelenú kožu a kuracie prsia. Umiestnite kura na pekáč na vrstvu mrkvy, paštrnáku a zvyšných byliniek.
Vonkajšiu stranu kuraťa potrite olivovým olejom. Dochuťte soľou a korením.
Vložte do 4-litrového polievkového hrnca iCook a pečte asi 1 hodinu 20 minút (pri prepichnutí najhrubšej časti stehna musí viditeľne vytekať šťava).
Vyberte z rúry. Pred podávaním nechajte 10 minút zabalené v alobale.
Pečené kura s bylinkami pod kožu ( stiahnite si teraz tento recept ako PDF ako ePub )