Čas prípravy a doba varenia: 1 h
Prísady:
2 veľké sladké zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
100 ml olivového oleja, plus 2 lyžice navyše
2 lyžice bieleho vínneho octu
1 štipka cukru
1 lyžička dijonskej horčice
450 g kučeravého kelu, nasekaného, s odstránenými hrubými stonkami
1 biela chlebová placka, narezaná na široké pásy
125 g syru feta, scedeného a nakrájaného na väčšie kocky
4 lyžice semien granátového jablka
3 lyžice pekanových orechov
Soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Spôsob prípravy:
Predhrejte rúru na 180°C (160°C teplovzdušná)| 350F | plynový stupeň 4.
Sladké zemiaky na pekáči ochuťte 2 lyžicami olivového oleja a trochou soli a korenia, a poprehadzujte ich.
Pečte 30 – 40 minút, pričom v polovici času pečenia ich poprehadzujte a poobracajte, až kým sú pri potlačení špičkou noža mäkké a sfarbené na okrajoch.
Medzitým spolu šľahajte ocot, cukor a horčicu s troškou soli a korenia vo veľkej mise iCook, až kým sa cukor a soľ nerozpustia.
Postupne vyšľahajte 100 ml olivového oleja, až kým dresing nie je zahustený a emulgovaný. Pridajte kel a vmiešajte ho do dresingu rukami.
Opečte pásy chlebovej placky na suchej panvici iCook s pokrievkou, na miernom ohni, občas ich otočte. Zložte z tepla.
Keď sú sladké zemiaky hotové, vyberte ich z rúry. Nechajte ich krátko vychladnúť, potom pridajte kel so syrom feta, semenami granátového jablka a pekanovými orechmi, a dobre premiešajte.
Rozdeľte na taniere a pred podávaním na ne položte opečené pásy chlebovej placky.
Slávnostný šalát z kučeravého kelu, pečených sladkých zemiakov a paštrnáku so syrom feta, pekanovými orechmi a granátovým jablkom ( stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub)