Nákupný košík (0) 0 Nákupný košík

Košík je prázdny

Preniesť do obchodu

Nakupovať
ZAMERANÉ NA ÚSPECHY

Sviatočný guláš s haluškami, kukuričným šalátom a hruškami s brusnicami

Recepty

Čas prípravy: 30 minút; doba varenia: 2,5 hodiny

Prísady na: Kukuričný šalát s hruškami a brusnicami

  1. 2 malé zrelé hrušky

  2. 4 čajové lyžičky brusnicovej omáčky

  3. 200 g kukuričného šalátu (jahňací šalát)

  4. Príprava šalátového dresingu: 1 polievková lyžica horčice; 2 čajové lyžičky medu; 4 čajové lyžičky octu; 6 čajových lyžičiek extra panenského olivového oleja

Spôsob prípravy:


Hrušky plnené brusnicami: Hrušky umyte, rozdeľte ich na polovicu a vyberte z nich stonky a jadierka. Čajovú lyžičku brusnicovej omáčky dajte do otvoru.

Kukuričný šalát: Šalát umyte a potrhajte na kúsky. Prísady na dresing zmiešajte.

Prísady na knedľu:

  1. 4 dni starý chlieb

  2. 2 stredne veľké vajcia

  3. 200 ml mlieka

  4. Polovica cibule

  5. 30 g petržlenovej vňate

  6. 2 čajové lyžičky masla

  7. Soľ a mleté korenie

  8. Štipka muškátového orecha

Spôsob prípravy:

  1. Cibuľu nakrájajte nadrobno a speňte na masle. Pridajte mlieko a zohrejte, ale nepriveďte do varu. Pridajte koreniny.

  2. Túto zmes pridajte na kocky chleba do misky a ozdobte petržlenom. Všetko spolu zmiešajte a nechajte odstáť 10 minút.

  3. Pridajte vajcia a dôkladne ich premiešajte rukami. Vymieste pevné cesto. S vlhkými rukami vytvarujte, urobte 8 guľôčok v tvare tenisovej loptičky.

Prísady na prípravu slávnostného guláša:

  1. 1 kg hovädzieho guláša

  2. 2 polievkové lyžice olivového oleja

  3. 1 cibuľa

  4. 1 mrkva

  5. 2 strúčiky cesnaku

  6. 1 polievková lyžica múky

  7. 1 tyčinka škorice

  8. 7 strúčikov

  9. 1 aníz

  10. 3 bobule borievky

  11. 1 bobkový list

  12. 1 vetvička rozmarínu

  13. 3 vetvičky tymiánu

  14. 1 pomaranč

  15. 2 čajové lyžičky medu

  16. 150 ml ovocného červeného vína

  17. 150 ml hovädzieho vývaru

  18. Soľ a korenie

Spôsob prípravy:

  1. Cibuľu a strúčiky cesnaku ošúpte a jemne nakrájajte. Mrkvu ošúpte a pokrájajte. Pomaranč umyte v horúcej vode, narežte šupu, vytlačte šťavu a odložte nabok.

  2. Škoricu, strúčiky, bobkový list, aníz, borievky, rozmarín, tymián a pomarančovú kôru vložte do čajového sitka a čajník prikryte. Ako alternatívu môžete použiť filtrovacie vrecúško a zaviazať ho šnúrkou.

  3. Mäso postupne vypražte v iCook Woku pri vysokej teplote bez oleja a vyberte ho z panvice.

  4. Cibuľu, cesnak a mrkvu jemne opečte na panvici. Pridajte mäso, múku a chvíľu poduste. Pridajte víno, hovädzí vývar a pomarančový džús. Pridajte byliny a koreniny na ochutenie. Prikryte pokrievkou a varte 1 hodinu. Zatiaľ môžete pripraviť halušky (viď vyššie).

  5. Po jednej hodine dôkladne odstráňte pokrievku z woku, pridajte naparovaciu vložku a ohrejte knedľu. Pokrievku vráťte späť a uzamknite metódou VITALOK. Nechajte vrieť ďalšiu hodinu.

  6. Opatrne odstráňte pokrievku, pridajte brusnice a hrušky do panvice. Vráťte pokrievku späť a premiešajte ďalších 20 minút.

Servírovanie:

Kukuričný šalát rozdeľte na štyri taniere, pokvapkajte dresingom a pridajte brusnice a hrušky na šalát. Na tanier dajte dve knedle, plus guláš s množstvom šťavy.

Stiahnite si tento recept vo formáte pdf ako ePub

Súvisiaci obsah

© StockFood

Filet z hovädzieho mäsa so stredomorskou zeleninou a nízkotučnými „Käsespätzle“

Recepty

Viac

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem