Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 25 minút
Prísady:
15 g cibule
5 g zázvoru
200 g repy
40 g jabĺk
25 g pomarančov
5 g lieskových orieškov
10 g sušených fíg
20 g parmezánu
50 g prírodného sójového nápoja
5 ml olivového oleja
80 ml zeleninového vývaru
5 g kyslej smotany (10% tuku)
stopka čerstvej petržlenovej vňate
štipka perníkového korenia
štipka hnedého cukru
štipka soli
štipka čierneho korenia
bobkový list
Spôsob prípravy:
Cibuľu a zázvor očistite a nakrájajte nadrobno.
Repu a jablká umyte, ošúpte a pokrájajte na kocky.
Olej rozpáľte na strednom plameni vo veľkej iCook Panvici, pridajte cibuľu, zázvor a opečte 1-2 minúty, kým nie je priehľadná.
Pridajte repu, jablko a premiešajte ďalšie 2-3 minúty.
Podlejte zeleninovým vývarom a pridajte korenie, cukor a bobkový list. Polievku prikryte a nechajte vrieť pri nízkej teplote približne 20 minút.
Medzitým pripravte polevu. Pomaranč jemne rozkrájajte a vytlačte šťavu. Lieskové oriešky posekajte nadrobno a opečte na malej iCook Panvici kým nie sú voňavé. Nakrájajte figy a petržlen. Nastrúhajte parmezán a zmiešajte ho s figami, orieškami a petržlenom.
Z panvice vyberte bobkový list, pridajte sójový nápoj a rozmixujte polievku kým nezíska krémovú konzistenciu. Na záver pridajte soľ, čierne korenie, pomarančový džús a podávajte.
Servírovanie:Polievku naberte do misiek a ozdobte vňatkou.