Obľúbené (0) 0 Obľúbené

Zoznam obľúbených položiek je prázdny!

Preniesť do obchodu

ZAMERANÉ NA ÚSPECHY

Prečo je stredomorská strava prospešná pre zdravie

Výživa

Máj je Medzinárodným mesiacom stredomorskej stravy. Oslávte ho zdravými a chutnými jedlami, ktoré Vám navodia pocit leňošenia na pláži

Stredomorská strava je jednou z najzdravších alternatív životného štýlu. Táto forma stravovania je bohatá na potraviny s nízkym obsahom cholesterolu a nasýtených mastných kyselín a tiež vysokým obsahom vlákniny a omega-3 mastných kyselín. Na rozdiel od iných foriem stravovania je stredomorská strava dlhodobým riešením k celkovému zlepšeniu telesnej i duševnej pohody.

Prečo je stredomorská strava taká zdravá?

Tajomstvo stredomorskej stravy spočíva predovšetkým v potravinách na rastlinnej báze. Zahŕňa každodenný príjem celozrnných potravín, olivového oleja, ovocia, zeleniny, strukovín, orechov, byliniek a korenín. Živočíšne bielkoviny sú tu obsiahnuté len minimálne a ich zdrojom sú najčastejšie ryby a morské plody.

Potraviny zahrnuté v stredomorskej strave obsahujú živiny a zdraviu prospešné látky, ktoré podporujú zdravie srdca1, znižujú pravdepodobnosť vzniku cukrovky 2. typu2 a môžu dokonca podporovať kognitívne funkcie3.

Prínosy stredomorskej stravy

  1. Vysoký obsah antioxidantov. Potraviny rastlinného pôvodu sú bohaté na antioxidanty, ktoré pomáhajú organizmu brániť sa proti infekciám a chorobám. Antioxidanty sú tiež zdrojom základných vitamínov, ako sú vitamíny C a E.

  2. Vysoký obsah vlákniny. Vláknina pomáha organizmu regulovať hladinu cukru, vďaka čomu sa budete cítiť dlhšie sýti.

  3. Vysoký obsah omega-3 mastných kyselín. Nenechajte sa zmiasť slovom „mastný“; omega-3 mastné kyseliny sú pre zdravie nevyhnutné, pretože pomáhajú znižovať zápaly v tele a zlepšujú funkciu ciev.

  4. Dôraz na zdravé bielkoviny. Zdravé bielkoviny sú potraviny s nízkym obsahom tuku, ktoré dokážu uržať pocit sýtosti po celý deň. Prispievajú tiež k rastu a udržaniu svalovej hmoty.

All Plant Protein

Ak ste zatúžili vyskúšať stredomorskú stravu (alebo ste si ju už osvojili), možno sa chcete uistiť, že svojmu telu každý deň dodávate vyváženú dávku živín. Tak ako pri každom stravovaní, i v tomto prípade môže byť sledovanie tejto rovnováhy náročné, obzvlášť pokiaľ ste navyše zaneprázdnení pracovnými povinnosťami a záväzkami voči svojej rodine a priateľom.

Ak chcete stredomorskú stravu obohatiť o ideálny výživový doplnok, úplne Vám postačí Nutrilite™ All Plant Protein (APP). APP je praktický proteínový prášok z prírodných zdrojov vhodný pre vegetariánov, ktorý možno pridať do akéhokoľvek jedla či nápoja. Poskytuje vyvážené množstvo deviatich esenciálnych aminokyselín a je skvelou alternatívou proteínov s vysokých obsahov tukov a cholesterolu, ako sú vajcia, červené mäso, syry a plnotučné mlieko.

APP je 100 % rastlinný výrobok a pochádza z prírodných bielkovín hrachu, sóje a pšenice. Môžete ho pridať do akéhokoľvek jedla a získate tak potrebnú dennú dávku bielkovín.

Vyskúšajte si stredomorskú stravu!

Snívate o chutnom jedle na pobreží Španielska, Grécka či Talianska? Máme pre Vás dva chutné recepty, ktoré si podmania Vaše chuťové poháriky a prenesú Vás tam! Oba recepty sú plné chutí a obsahujú Nutrilite™ All Plant Protein Powder, aby ste mohli svojmu telu dodať zdravú výživu a zároveň uspokojiť svoje chuťové poháriky.

Pesto zo sušených paradajok

Nechajte sa uniesť jedinečnou chuťou umami, pridajte pesto do cestovín a podeľte sa s ostatnými, alebo ho majte poruke, ak zatúžite pripraviť rýchle a jednoduché jedlo!

Zistite, ako pripraviť Pesto zo sušených paradajok alebo si tento recept stiahnite ako PDF / ePub tu.

Mrkvovo-šošovicová nátierka

Táto nátierka z mrkvy a šošovice je chuťovka, ktorú si môžete dopriať bez akýchkoľvek výčitiek! Skvele sa k nej hodí zelenina alebo celozrnné sušienky či chlieb.

Zistite, ako pripraviť Mrkvovo-šošovicovú nátierku alebo si tento recept stiahnite ako PDF / e Pub tu.

1 – New England Journal of Medicine, „Primary Prevention of Cardiovascular Disease with a Mediterranean Diet“
2 – National Library of Medicine, „The Mediterranean diet: health, science and society“
3 – Harvard School of Public Health, „Diet Review: Mediterranean Diet“

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem