ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© iStockphoto

Leto v pohári

Domácnosť a bývanie

Zachyťte chuť leta a vychutnajte si tieto sladké pochúťky po celý rok

Leto sa pomaly blíži ku koncu. Nemusia to však byť zlé správy. Zachovajte si tieto svieže teplé letné rána tým, že si uchováte svoje obľúbené ovocie v pohári – hovoríme samozrejme o sladkých, lahodných ovocných zaváraninách! Džemy a marmelády sú skvelým spôsobom, ako uchovať ovocie a znížiť odpad, najmä ak ho máte naraz príliš veľa. Pokračujte v čítaní užitočných tipov, ako si pripraviť džemy, a troch našich obľúbených receptov, ako si uchovať ovocie.

Naše obľúbené recepty na uchovanie ovocia

Škoricovo-slivkový džem

Je to skvelý spôsob, ako si vopred pripraviť džem na zimu, pretože jemná škoricová vôňa z neho urobí skvelý prípravok na vianočné sušienky alebo náplň do koláča. Inak je to jednoducho úžasný džem, ktorý si môžete vychutnať po celý rok, bez ohľadu na ročné obdobie.

Jednoduchý malinový džem

Tento džem milujeme hlavne preto, lebo je až neuveriteľne ľahké ho pripraviť a milujú ho nielen dospelí, ale aj deti. Jeho staromódna ovocná chuť získava srdcia všetkých dospelých. A čo deti? Jednoducho použite sitko na odstránenie malinových semien počas prípravy a najmladší členovia rodiny si určite zamilujú hodvábne hladkú konzistenciu a pikantnú sladkosť.

Lahodná pomarančová marmeláda

Hoci tento recept je o niečo zložitejší ako výroba džemu, určite stojí za námahu! Pomarančové šupky v tejto marmeláde mu dodávajú inú textúru a jemne horkú chuť, čo vytvára skvelú kombináciu chuti so sladkosťou citrusových plodov. Je to ďalší spôsob uchovávania ovocia, ktorý si môžete vychutnať po celý rok..

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

  1. Škoricovo-slivkový džem: PDF / ePub

  2. Jednoduchý malinový džem: PDF / ePub

  3. Lahodná pomarančová marmeláda: PDF / ePub

Základné tipy na výrobu ovocných zaváranín:

Test súpravy misiek

Položte päť misiek do mrazničky aspoň na 15 minút a potom vložte čajovú lyžičku naloženého ovocia do misky. Roztlačte okraje zaváraniny pomocou lyžice alebo prstami. To, či stuhla, spoznáte podľa toho, že sa ako keby zvráskavie. Ak je džem alebo marmeláda príliš vodnatá, nie sú hotové. Pokračujte vo varení a kontrolujte každých pár minút. Vždy použite novú misku.

Sterilizujte poháre a vybavenie

Rúru predhrejte na 120 °C. Poháre a vybavenie vrátane naberačiek a lyžíc umyte v teplej vode. Použite Dish Drops TM Koncentrovaný prostriedok na umývanie riadu. Poháre dôkladne opláchnite, a potom umiestnite na tácku. Vložte poháre do rúry na 10 minút, alebo kým úplne nevyschnú. Náradie osušte čistou handrou. Sterilizácia je dôležitá pri odstraňovaní akýchkoľvek kvasiniek, baktérií alebo plesní, ktoré môžu veľmi rýchlo poškodiť váš džem.

Význam pektínu

Džemy, rôsoly a marmelády usadnú kvôli hladine pektínu v ovocí. Keď ich varíte s cukrom, prirodzene sa vyskytujúca kyselina v ovocí ho zahustí a uchová. Medzi ovocie s vysokým obsahom pektínu patria jablká, citrusové plody a bobuľovité ovocie. Mäkké ovocie, ako sú broskyne a slivky, má nižšiu úroveň pektínu, ale pridanie niekoľkých lyžice citrónovej šťavy pomôže pri ich uchovávaní. Ak je to možné, použite mierne zrelé ovocie, pretože hladiny pektínu budú na najvyššej úrovni.

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem