ZAMERANÉ NA ÚSPECHY

Obľúbené letné recepty z Turecka

Domácnosť a bývanie

Chutné letné varenie sa vďaka našim tureckým VPA zlepšilo

Turecko je skvelé miesto, kde stráviť letné mesiace. Vďaka stredomorskému podnebiu je tu dostatok čerstvého ovocia a zeleniny, čo vedie k receptom s veľkým množstvom skvelých ingrediencií. A existuje lepší spôsob, ako ich predstaviť, než prostredníctvom chutných receptov, ktoré vytvorili miestni obyvatelia, ktorí ich poznajú najlepšie?

Požiadali sme troch VPA, aby sa s nami podelili o svoje obľúbené recepty a tipy na prípravu iCook™. Nezabudnite si robiť poznámky. Budete chcieť ochutnať tieto jedlá nielen raz.

Rulo Börek: turecký koláč zo závitkov

Keď pripravuje Seval Karatay z Istanbulu v Turecku nejaké jedlo, používa svoju 30 cm panvicu iCook s nepriľňavým povrchom. Obľúbený, ktorý sa hodí najmä na túto metódu, je turecký koláč zo závitkov, známy ako Rulo Börek. Aj keď sa pripravuje tradične v rúre, Seval hovorí, že je pre ňu jednoduchšie a ekonomickejšie, pripraviť je Börek v panvici iCook. A pretože recept si vyžaduje veľa krájania a sekania, rada používa aj svoju sadu 5 nožov.

A čo leto? Pretože existuje široká škála kombinácií náplní Börek, dá sa prispôsobiť tak, aby ste použili čo najviac sezónnych surovín. Pripravení vyskúšať letnú verziu? Raz, keď ho vyskúšate, budete chcieť vyskúšať každý tradičný turecký recept.

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

Tandir Kebab: jahňací tandoori

Aj keď tento recept trvá, kým ho pripravíte (tri hodiny), z kolekcie letných tureckých receptov je najjednoduchší. Všetko, čo potrebujete, je čas. Ayşe Alagöz, 12 % VPA z Istanbulu, rada robí jahňací tandoori, alebo Tandir Kebab, vo svojej panvici iCook 8 L s pokrývkou. Pokiaľ ide o korenie, prezrádza Ayşe, že existuje niekoľko bylín a korení, ktoré môžete použiť na ochutenie jedla. Jej tajomstvom je však použitie dvoch špeciálnych. „Vo svojom recepte používam malé množstvo sušeného tymiánu a kmínu,“ hovorí.

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

Künefe: turecký dezert na báze syra

Yasemin Uzunpostalcı je ďalším fanúšikom panvice iCook 30 cm s nepriľňavým povrchom. Zakladatelia Platinových VPA a úžasný kuchár z tureckého mesta Konye, rada používa túto panvicu na prípravu špeciálneho tureckého dezertu, tradične známeho ako Künefe. Hoci pečivo možno nájsť len v špecializovaných predajniach, určite stojí za to pohľadať! Dezert na báze syra s pôvodom na Strednom Východe sa stal obľúbeným jedlom v mnohých ďalších krajinách z jedného dobrého dôvodu – je neskutočne chutný! Yasemin zároveň dodáva: „Ak nemáte radi syr, môžete namiesto toho použiť vlašské orechy.“

Stiahnite si teraz tento recept ako PDF / ako ePub

V prípade, že sme vás zaujali, chutné recepty tu nekončia! Máme oveľa viac letných tureckých receptov .

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem