ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Pustite sa do varenia

Domácnosť a bývanie

Vyskúšajte tri recepty, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky.

Turecko je bohaté na úžasnú kultúru - je to zmes zvykov a tradícií Európy a Stredného východu. Miestne kulinárske špeciality sú odrazom tejto rozmanitosti, sú to lahodné pokrmy, ktoré uspokoja každý vkus a preferenciu. Táto zem sa môže pochváliť aj stredomorským podnebím, ktoré je ideálne pre pestovanie rôznych druhov čerstvého ovocia a zeleniny, ako aj pre posedenie vonku pri jedle - nieje divu, že táto krajina je takým magnetom pre turistov! Štyria VPA z Turecka hrdo zdieľajú svoje obľúbené pokrmy, aby ste mohli s dôverou sledovať použitie produktov z radu iCookTM. Vyskúšajte ich a tak, ako to robia v Turecku, sadnite si vonku za stôl a navečerajte sa s priateľmi!

Fusilli s kuracím mäsom a na slnku sušenými paradajkami


Náročnosť: strednáPoužité iCook produkty: 4l hrniec s pokrievkou; Sada 5 nožov; miska

Suroviny: 300 g cestoviny fusilli; 10 na slnku sušených paradajok; 300 g kuracie prsia bez kosti; 6 veľkých bielych húb; 3 strúčiky cesnaku; 200 ml smotana; soľ a čierne korenie; 3 poháre vody eSpringTM

Spôsob prípravy

  1. Použitím Noža Santoku nakrájajte mäso na väčšie kúsky, potom nasekajte cesnak, prepoľte huby a paradajky.

  2. Nahrejte 4l hrniec iCook a pridajte olivový olej. Kura upečte dozlata. Pridajte cesnak a na slnku sušené paradajky a zamiešajte. Primiešajte huby.

  3. Pridajte vodu eSpring, okoreňte, priveďte do varu a primiešajte smotanu. Pridajte talianske cestoviny fusilli. Za občasného miešania varte 30 minút, kým smotana nezhustne.

Orhan hovorí: „Suroviny v tomto jedle sa veľmi dobre dopĺňajú a cestoviny sa pripravujú bez toho, aby prešli varom, takže absorbujú všetku chuť. Tento recept varím na večeru niekoľkokrát do mesiaca - a je vynikajúci na prezentáciu produktov iCook!“

Jahňacie kotlety, artičoky a hroznové listy

Náročnosť: strednáPoužité produkty iCook: Sada 5 nožov; viacúčelové nožnice; miska; 8l hrniec s pokrievkou

Suroviny: 6 jahňacích kotliet; 6 plátkov artičokov; 300 g mletého hovädzieho mäsa; 2 cibule; 200 g ryže; 100 g jemného bulguru; ½ zväzku petržlenovej vňate; 200 g hroznových listov; 1 paradajka, krájaná; 1 dezertná lyžička rasce; 1 čajová lyžička kurkumy; 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku; 110 ml olivového oleja; 2 strúčiky cesnaku; soľ; čierne korenie

Spôsob prípravy

  1. Nožom iCook nakrájajte mäso, cibuľu, cesnak a paradajky, petržlenovú vňať nastrihajte viacúčelovými nožničkami.

  2. V miske zmiešajte s bulgurom, ryžou, korením a olivovým olejom.

  3. Mieste 10 – 15 minút, potom zmesou naplňte hroznové listy a zrolujte.

  4. Do hrnca iCook vložte tri jahňacie kotlety. Položte artičoky na vrch, potom dve vrstvy listov hrozna a opäť jahňacie kotlety a artičoky, potom ďalšie dve vrstvy listov hrozna.

  5. Pridajte olivový olej a paradajkový pretlak.

  6. Varíme pri vysokej teplote a necháme bublať 40 minút.

Nurhan hovorí: „Počas demonštrácií je skvelé ukázať, ako sa v hrnci iCook môžu súčasne variť tri suroviny s rozdielnymi časmi varenia. Toto jedlo varím pri zvláštnych príležitostiach, lebo moji hostia ho milujú!”

Šalát z fazule vigna s granátovým jablkom

Náročnosť: ľahkáPoužité iCook produkty:Sada 5 nožov; 4l hrniec s pokrievkou

Suroviny: 165 g fazule vigna (zliatej); 3 hrste šalátových listov; ¼ červenej kapusty; 3 polievkové lyžice zrniek granátového jablka; 2 polievkové lyžice orechov; 2 polievkové lyžice balzamikového octu Modena; 2 polievkové lyžice olivového oleja; soľ; citrón; škorica; rasca

Spôsob prípravy

  1. Fazuľu varte v  4l hrnci iCook s trochou vody 30 minút a potom ju presypte do misky.

  2. Keď fazuľa vychladne, nasekajte šalátové listy a červenú kapustu nožmi iCook. Do hrnca pridajte granátové jablko a orechy.

  3. Vmiešajte citrón, olivový olej, balzamikový ocot Modena, soľ, škoricu a kmín, a podľa potreby dochuťte.

Nuran a Şule hovoria: „Jedlo je jednoduché na prípravu a obsahuje veľa proteínov.Vigna uvarená v hrnci iCook si zachová chuť a vitamíny. Toto jedlo robíme aspoň raz za mesiac a je ideálne na to, aby sme ukázali, ako sa dá pripraviť zdravé jedlo s použitím produktov iCook a ako sú nože perfektné na sekanie zeleniny.”

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem