ZAMERANÉ NA ÚSPECHY
© gettyimages

Choďte na čerstvý vzduch

Domácnosť a bývanie

Organizovanie pikniku je vynikajúci spôsob, ako stráviť čas s rodinou a priateľmi na čerstvom vzduchu a pochutiť si na domácom jedle. Ak sa chystáte na pláž či do miestneho parku, ponúkame vám niekoľko jednoduchých receptov, s ktorými na ostatných určite zapôsobíte.

Bobuľový koláč

Nádherná rovnováha medzi sladkým, maslovým cestom a kyslastou náplňou robí z tohto koláča jednoznačného favorita.

  1. 225 g hladkej múky

  2. 110 g masla, nakrájaného na kocky

  3. 80 g cukru

  4. 1 vajce

  5. 1 – 2 polievkové lyžice studenej vody

  6. rozšľahané vajce

  7. 300 g čerešní bez kôstok

  8. 225 g malín

  9. 225 g čučoriedok

  10. 150 g jahôd, nakrájaných

  11. 175 g cukru

  12. 40 g kukuričnej múky

  13. 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

1) Zmiešajte múku, maslo a cukor mixérom. Pridajte vajce a vodu, aby sa vytvorilo cesto. Chlaďte 30 minút.

2) Cestom vyložte pekáč na koláč (zvyšné cesto si uložte). Poprepichujte cesto a pečte ho bez náplne (prikryte papierom, zasypte fazuľami) pri teplote 180 °C 15 minút. Odstráňte papier a fazule a pečte 5 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

3) V panvici iCook™ povarte ovocie 10 minút. Pridajte cukor, kukuričnú múku a citrónovú šťavu. Keď zmes zhustne, naložte ju na cesto.

4) Prikryte koláč mriežkou zo zvyšného cesta. Potrite rozšľahaným vajcom a pečte 20 minút.

iCook Rodinná sada pomôže vytvoriť výživné piknikové jedlá pomocou procesu varenia s nízkym obsahom vlhkosti, čo pomáha zachovať základné živiny. Tri miešacie misy sú ideálne na prepravu jedla do prírody.

Plnený chlebový veniec

Perfektná príloha k piknikovým šalátom. Tento veniec je plnený chutnými dobrotami a má úžasnú chuť.

  1. 250 ml teplej vody

  2. 2 čajové lyžičky sušeného aktívneho droždia

  3. 375 g bielej chlebovej múky

  4. 1,5 polievkových lyžíc olivového oleja

  5. 1 čaj. lyžička soli

  6. 6 plátkov šunky

  7. 390 g syra, strúhaného

  8. 1 zväzok bazalky

  9. rozšľahané vajce

1) Zmiešajte vodu a droždie v miešacej miske iCook a počkajte 10 minút, kým nakysne. Pridajte múku, olej a soľ. Cesto miešajte, kým nebude hladké. Vložte do misky, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste približne 1 hodinu.

2) Rozvaľkajte cesto na 45 x 30 cm obdĺžnik. Prikryte šunkou, syrom a bazalkou. Zrolujte dlhý okraj cesta cez plnku a rolku utesnite. Umiestnite ju na papierom vyložený plech na pečenie.

3) Prerežte na 2 kusy a utesnite konce. Kusy spolu zapleťte, vytvarujte veniec a utesnite konce. Počkajte 30 minút.

4) Potrite rozšľahaným vajcom a pečte pri teplote 200 °C 30 minút.

Broskyne v župane

Tieto pečené broskyne zabalené v škoricovom ceste sú šťavnaté a sladké.

  1. 325 g hladkej múky

  2. 80 g cukru

  3. 175 g masla, studeného a nakrájaného na kocky

  4. 2 vaječné žĺtky

  5. 1 – 2 pol. lyžice ľadovej vody

  6. 6 broskýň

  7. 2 škoricové tyčinky, nalámané na menšie kusy

  8. 1/2 čaj. lyžičky mletej škorice

  9. rozšľahané vajce

1) Zmiešajte múku, cukor a maslo mixérom. Pridajte vajcia a vodu, aby sa vytvorilo cesto. Chlaďte 1 hodinu.

2) Vykrojte z cesta šesť kolies, prikryte nimi broskyne a na vrchu uzavrite.

3) Zo zvyšného cesta vykrojte listy a pridajte ich k broskyniam. Pridajte kúsky škorice ako stonky.

4) Uložte na plech. Potrite rozšľahaným vajcom, posypte cukrom a škoricou a pečte pri teplote 160 °C 35 minút.

Používame cookies (koláčiky), aby sme vám na našich stránkach zaručili čo najväčšie pohodlie. Cookies sú súbory, ktoré sa uchovávajú vo vašom prehliadači, využívajú ich viaceré webové stránky, aby sa prispôsobili vašim osobným požiadavkám.

Používaním našich webových stránok bez zmeny nastavenia, súhlasíte s používaním cookies.

Rozumiem