Organizovanie pikniku je vynikajúci spôsob, ako stráviť čas s rodinou a priateľmi na čerstvom vzduchu a pochutiť si na domácom jedle. Ak sa chystáte na pláž či do miestneho parku, ponúkame vám niekoľko jednoduchých receptov, s ktorými na ostatných určite zapôsobíte.
Bobuľový koláč
Nádherná rovnováha medzi sladkým, maslovým cestom a kyslastou náplňou robí z tohto koláča jednoznačného favorita.

225 g hladkej múky
110 g masla, nakrájaného na kocky
80 g cukru
1 vajce
1 – 2 polievkové lyžice studenej vody
rozšľahané vajce
300 g čerešní bez kôstok
225 g malín
225 g čučoriedok
150 g jahôd, nakrájaných
175 g cukru
40 g kukuričnej múky
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1) Zmiešajte múku, maslo a cukor mixérom. Pridajte vajce a vodu, aby sa vytvorilo cesto. Chlaďte 30 minút.
2) Cestom vyložte pekáč na koláč (zvyšné cesto si uložte). Poprepichujte cesto a pečte ho bez náplne (prikryte papierom, zasypte fazuľami) pri teplote 180 °C 15 minút. Odstráňte papier a fazule a pečte 5 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
3) V panvici iCook™ povarte ovocie 10 minút. Pridajte cukor, kukuričnú múku a citrónovú šťavu. Keď zmes zhustne, naložte ju na cesto.
4) Prikryte koláč mriežkou zo zvyšného cesta. Potrite rozšľahaným vajcom a pečte 20 minút.
iCook Rodinná sada pomôže vytvoriť výživné piknikové jedlá pomocou procesu varenia s nízkym obsahom vlhkosti, čo pomáha zachovať základné živiny. Tri miešacie misy sú ideálne na prepravu jedla do prírody.
Plnený chlebový veniec
Perfektná príloha k piknikovým šalátom. Tento veniec je plnený chutnými dobrotami a má úžasnú chuť.

250 ml teplej vody
2 čajové lyžičky sušeného aktívneho droždia
375 g bielej chlebovej múky
1,5 polievkových lyžíc olivového oleja
1 čaj. lyžička soli
6 plátkov šunky
390 g syra, strúhaného
1 zväzok bazalky
rozšľahané vajce
1) Zmiešajte vodu a droždie v miešacej miske iCook a počkajte 10 minút, kým nakysne. Pridajte múku, olej a soľ. Cesto miešajte, kým nebude hladké. Vložte do misky, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste približne 1 hodinu.
2) Rozvaľkajte cesto na 45 x 30 cm obdĺžnik. Prikryte šunkou, syrom a bazalkou. Zrolujte dlhý okraj cesta cez plnku a rolku utesnite. Umiestnite ju na papierom vyložený plech na pečenie.
3) Prerežte na 2 kusy a utesnite konce. Kusy spolu zapleťte, vytvarujte veniec a utesnite konce. Počkajte 30 minút.
4) Potrite rozšľahaným vajcom a pečte pri teplote 200 °C 30 minút.
Broskyne v župane
Tieto pečené broskyne zabalené v škoricovom ceste sú šťavnaté a sladké.

325 g hladkej múky
80 g cukru
175 g masla, studeného a nakrájaného na kocky
2 vaječné žĺtky
1 – 2 pol. lyžice ľadovej vody
6 broskýň
2 škoricové tyčinky, nalámané na menšie kusy
1/2 čaj. lyžičky mletej škorice
rozšľahané vajce
1) Zmiešajte múku, cukor a maslo mixérom. Pridajte vajcia a vodu, aby sa vytvorilo cesto. Chlaďte 1 hodinu.
2) Vykrojte z cesta šesť kolies, prikryte nimi broskyne a na vrchu uzavrite.
3) Zo zvyšného cesta vykrojte listy a pridajte ich k broskyniam. Pridajte kúsky škorice ako stonky.
4) Uložte na plech. Potrite rozšľahaným vajcom, posypte cukrom a škoricou a pečte pri teplote 160 °C 35 minút.